• Home
  • 1000 nieuwe meters en peters voor 2023.

1000 nieuwe meters en peters voor 2023.

1000 nieuwe meters en peters, dat betekent 1000 mensen die samen bouwen aan een veilige plek voor kinderen die vandaag alleen opgroeien, zowel in België als wereldwijd. En daarmee maken jullie écht een verschil in het leven van die kinderen.

Als je meter of peter wordt

  • Je steunt rechtstreeks de ontwikkeling van één of meerdere kinderen, duurzaam en op lange termijn.
  • Je volgt de impact van je gift via brieven, foto's en digitale updates. 
  • Je zegt je steun op wanneer jij dat wilt. 

Eva en Lou, meter voor Dorisse uit Burkina Faso

Lou is samen met haar mama SOS meter. Met een maandelijkse steun vanaf 30 euro bouwen ze mee aan de familie van Dorisse, een vierjarige kleuter uit Burkina Faso. Twee keer per jaar volgen ze via brieven en foto's haar evolutie. Mama Eva: "We geven als meter elke maand een bedrag, maar we krijgen er zoveel meer van terug." 

"Je geeft een kind een toekomst en tovert opnieuw een glimlach op zijn of haar gezicht. Door de school waar Dorisse nu zit, kunnen haar dromen ook werkelijkheid worden."

Eva en lou, SOS meters

Geef kinderen als hen opnieuw een familie

Wereldwijd groeit 1 kind op 10, 220 miljoen kinderen, op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Door meter of peter te worden geef jij één of meerdere van die kinderen de kans om toch op te groeien in een warme thuis. 

Kies hoe jij het liefst wilt steunen

Investeer je liefst in families in België? Bouw je mee aan families voor een heel kinderdorp in het buitenland? Of steun je graag één kind specifiek? Jij kiest!

Word meter of peter van onze Belgische projecten

Je steunt onze opvang- en beleidsprojecten in België en hebt zo een directe impact op het leven van kinderen en families vlak bij jou. Via een maandelijkse digitale update volg je de impact van jouw steun.

Meer info

Word meter of peter van families in moeilijkheden

Je steunt onze familieversterkende projecten wereldwijd en zorgt er zo mee voor dat kinderen hun families niet verliezen.

Meer info

Word meter of peter van één kind

Je steunt één kind in één van onze kinderdorpen wereldwijd en volgt zijn of haar ontwikkeling elk semester op de voet via foto’s en brieven.

Meer info


Steun al onze projecten

Steun je liever al onze projecten? Dat kan ook. Dan geef je ons de vrijheid om je steun daar in te zetten waar de nood het hoogst is. Dit is mogelijk vanaf 5€ per maand.

Kom bij ons team van maandelijkse gevers en bouw mee aan sterke families. Want groot worden kan je niet alleen.

Word meter of peter

Digitaal ambassadeur Eva - Familiebouwer