• Home
  • Bezorg jij meisjes als hen opnieuw een familie en een thuis?

Bezorg jij meisjes als hen opnieuw een familie en een thuis?

Op één dag tijd veranderde het leven van Chaya en Sushma. Een zware aardbeving vernielde hun huis volledig, hun moeder stierf die dag onder het puin. De vader van de meisjes werd zwaar gewond. Toen bleek dat hij de zorg om zijn dochters niet meer kon garanderen, moest hij met pijn in het hart op zoek naar een oplossing voor de meisjes.

Bouw mee aan een sterke familie voor één kind

Zo kwamen Chaya en Sushma terecht in het SOS Kinderdorp van Kathmandu, waar ze opnieuw opgroeien met de liefde van een familie. Het is mede dankzij onze meters en peters dat we hen die oplossing kunnen bieden. Een SOS mama zorgt er dag in, dag uit voor hen, ze gaan elke dag naar school en krijgen de nodige ruimte om het verlies van hun moeder te verwerken. De zusjes zien hun papa nog regelmatig, wat hun band sterk houdt. De dag dat hij klaar is om zijn kinderen opnieuw thuis op te vangen, zal hij er voor hen zijn.

Net zoals we dit voor deze zusjes doen, bouwen we voor 73 800 kinderen over de hele wereld, aan een sterke familie.


Word meter of peter vanaf 30 euro per maand

Bouw jij mee aan de familie van één kind? Word meter of peter, en zorg er mee voor dat kinderen zoals Chaya en Sushma in hun lokale gemeenschap kunnen opgroeien.

  • Jij zorgt ervoor dat een kind in een warme en veilige thuis kan opgroeien
  • Twee keer per jaar volg je via brieven en foto's de evolutie van het kind dat jij steunt
  • Je krijgt de kans om op bezoek te gaan in het kinderdorp


Nog vragen?

Check ons vraag-en-antwoord hier of bel/mail ons even via 02 538 57 38 of welcome@sos-kinderdorpen.be. Ook via onze facebookpagina kan je ons snel en makkelijk bereiken. 

Mensen die ons steunen

“Ik bouw al vele jaren aan de familie van een jongen uit Bukavu, DR Congo”

Ambassadrice Kim Gevaert

Lees meer

“Afgelopen weekend hebben we met 't gezin de kans gekregen om het kinderdorp in Mamelodi (Zuid-Afrika) te bezoeken. Wat doen jullie fantastisch werk!”

SOS peter Stijn

“Veeeeel te laat maar toch nog een klein verjaardagscadeautje voor onze favo huisgenoten! love you xoxo Nina en Fien”

Fien en Nina stuurden een cadeaukaart vanop onze website naar hun huisgenoten

Lees meer

“We steunen reeds een kindje in het kinderdorp van Costa Rica. Het zou fijn zijn mocht ons tweede kindje in hetzelfde dorp verblijven.”

SOS meter Annelies

Lees meer

“Wat écht het verschil maakt, is dat ze die kinderen niet alleen kleinschalig en familiaal opvangen, maar vooral ook liefdevol.”

SOS meter Saskia

Lees meer