Een ontroerende ontmoeting

Lola
Lola
3 mei 2019

Sinds december 2016 is Els Van Landuyt SOS meter van Deepa, een meisje in één van onze kinderdorpen in India. Twee jaar en 7.000 kilometer later, gaat ze met een groot hart op bezoek bij haar petekind. Het relaas van een ontroerende ontmoeting…

“Ik ben de fiere meter van Deepa, een meisje van negen uit Bhimtal”, legt Els ons uit. Het kinderdorp bestaat sinds 1984 en ligt prachtig omringd door meren en bossen.

“Al sinds de dag dat ik meter werd, wou ik bij mijn petekind op bezoek gaan”, vertelt Els. Maar ze wou niet met lege handen toekomen. Daarom startte ze een inzameling om het kinderdorp te ondersteunen. En daarbij kreeg ze zowaar de steun van wielrenner Greg Van Avermaet, die haar actie ondersteunde door een gesigneerd shirt te veilen. Zo had ze voor ze het wist 1400 euro ingezameld!

Dat moment draag ik voor altijd in mijn hart.

Kriebels in de buik

Els wordt meteen hartelijk verwelkomd in het kinderdorp in Bhimtal. Haar geduld wordt wel nog even op de proef gesteld, want Deepa is nog op school. Els: “Ik was een beetje zenuwachtig, want ik wist niet hoe Deepa zou reageren. Het enige dat ze van me wist, was een briefje en een foto die ik haar een tijdje geleden stuurde.”

Wanneer Els uitgenodigd wordt bij de SOS familie van Deepa, smelt haar vrees als sneeuw voor de zon. Deepa herkent haar meteen van de foto. En hetzelfde geldt voor haar SOS mama.

Herinneringen voor het leven

Onder enthousiaste begeleiding van alle kinderen gaat Els een kijkje nemen in de slaapkamer van de meisjes. En daar wacht haar opnieuw een verrassing: “Op Deepa’s kast stond mijn foto en de cadeautjes die ik haar stuurde voor haar verjaardag. Dat was best een emotioneel moment voor mij. Toen besefte ik echt dat ze wist wie ik was.”

Els krijgt ook nog een rondleiding in het kinderdorp en de SOS School, met Deepa en een jongere uit het dorp als gidsen. En dan breekt het moment om afscheid te nemen aan.

“Dat moment draag ik voor altijd in mijn hart. Ik hoop Deepa ooit nog eens te kunnen komen bezoeken. Ik ben fier dat ik haar kan steunen als SOS meter. En ik raad iedereen aan om hetzelfde te doen!”

Bied kinderen zoals Deepa een warme thuis

word meter of peter
Lees meer artikels over:

Ik word peter of meter

en geef vanaf dertig euro per maand een kind opnieuw een thuis en een toekomst.

Kies een bedrag
Geslacht kind
Leeftijd kind
Bij voorkeur in deze regio
Uw gegevens
Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen