Samen knutselen voor een betere ontwikkeling van de allerjongste kinderen

Michael
Michael
3 mei 2019

Onze eerste levensjaren zijn geweldig belangrijk om sterk en gezond groot te worden. Maar ouders zijn niet altijd in staat om hun kinderen de zorg en aandacht te bieden die ze nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. In ons Ontwikkelingscentrum voor Jonge Kinderen in Sarajevo gaan we met die ouders creatief aan de slag. En de kinderen genieten mee!

Neira en Aida zijn twee gepassioneerde begeleiders in ons Ontwikkelingscentrum voor Jonge Kinderen in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina. De twee dames geven er creatieve ateliers aan kinderen van één tot zes jaar. En vooral ook aan hun ouders!

Het gaat dan hoofdzakelijk om kinderen uit kwetsbare gezinnen, waarbij de ouders moeite hebben om een positieve, stimulerende rol op te nemen in de ontwikkeling van hun kinderen.

Met het hele gezin aan de slag

Via leuke, ontspannende activiteiten helpen we de ouders om een hechtere band met hun kinderen te ontwikkelen, om tot de leefwereld van hun kinderen door te dringen. Kleuren, knippen, plakken, knutselen enzoverder.

We tonen hen hoe ze ook thuis met hun kinderen kunnen omgaan en reageren...

Want tijdens de eerste levensjaren ontwikkelen kinderen heel veel verbindingen in de hersenen. En die zijn cruciaal voor hun emotionele, fysieke en sociale ontwikkeling. Net daarom is het zo belangrijk om kwetsbare ouders te versterken in hun capaciteiten als opvoeder.

“We tonen hen hoe ze ook thuis met hun kinderen kunnen omgaan en reageren, hoe ze beter kunnen inspelen op hun ontwikkelingsbehoeften”, vertelt Aida ons.

Samen beleven = samen leren

Voor veel ouders zijn de creatieve ateliers van het centrum een moment om te koesteren.“Het zijn momenten waarop ze samen dingen kunnen beleven. En samen beleven, dat betekent ook samen dingen leren.”

Neira en Aida sterken de ouders in hun capaciteiten als ouder. Neira: “We tonen hen een nieuwe manier om samen te zijn met hun kinderen. Veel ouders geloven dat ze geld nodig hebben om de ontwikkeling van hun kinderen te ondersteunen. Wij tonen hen dat je ook met weinig middelen heel veel kan betekenen voor je kinderen."

Help kinderen aan een warme thuis

Help kinderen
Lees meer artikels over: Onze kinderdorpen

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen