Abdoulaye groeide op in het SOS Kinderdorp Dakar (Senegal)

Michael
Michael
4 oktober 2018

“Mijn verhaal bij SOS Kinderdorpen begint in 1979”, vertelt Abdoulaye ons. “Ik was een jaar oud toen ik opgevangen werd door mijn SOS mama, Fatou Sy. “Mijn moeder overleed bij mijn geboorte. De familie die ik nog had, leefde zelf in precaire omstandigheden en kon niet voor me zorgen.” Abdoulaye verbleef eerst nog een paar maanden in een weeshuis in Dakar, tot het SOS Kinderdorp in Dakar een oplossing op lange termijn kon bieden.

Mama Fatou Sy

“Met de loop der jaren ben ik gaan beseffen hoeveel geluk ik had dat ik in het kinderdorp kon opgroeien”, gaat Abdoulaye verder. “Mijn SOS mama heeft me met de papfles grootgebracht en droeg me de eerste jaren overal met zich mee in een draagdoek. Toen ik een jaar of vijf was, kreeg ik meningitis, hersenvliesontsteking en moest ik naaar het ziekenhuis. Mama Fatou Sy moest eigenlijk genieten van een paar rustdagen die ze had gepland. Niettegenstaande bleef ze de hele tijd bij mij. Ik was nog klein, maar ik kan me haar troostende woorden van toen nog altijd voor de geest halen.”

Familie

“Ik houd een heel warm gevoel over aan mijn jeugd in het kinderdorp. Het was een betrekkelijk zorgeloze tijd, ook al waren er moeilijke momenten. Ik ben onderweg een aantal mensen verloren die me dierbaar waren en ben ook moeten stoppen met school zonder diploma. Maar ik heb altijd het gevoel gehad ergens thuis te horen, samen met mama Fatou Sy en mijn SOS broers en zussen uit het kinderdorp. Zij waren er altijd voor me, op de goede en de moeilijke momenten.”

Mijn eerste contract

“Tijdens mijn tienerjaren bracht ik veel tijd door met de klusjesman, Tonton Mbaye Sène. Ik volgde hem tijdens zijn werk en hielp waar ik kon. Het is op zijn aanraden dat ik in 2000 mijn eerste arbeidscontract kreeg: ik werd zelf klusjesman bij SOS Kinderdorpen. In die periode haalde ik ook mijn rijbewijs en kon ik na lang sparen een fototoestel kopen. Fotografie heeft me altijd geboeid. Vandaag combineer ik al die ervaringen en zet ik die ten dienste van de organisatie waaraan ik zoveel te danken heb. Het is dankzij SOS Kinderdorpen dat ik vandaag ben uitgegroeid tot een verantwoordelijke burger.”

Bouw mee aan mooie verhalen zoals dat van Abdoulaye: help kinderen met een maandelijkse gift

Help kinderen
Lees meer artikels over:

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen