60 geweldige acties voor onze Belgische projecten... and counting!

Veronique
Veronique
4 december 2017

Het einde van het jaar nadert en dan is de Warmste Week van Music for Life alomtegenwoordig. Heel veel mensen zetten hun beste beentje voor en organiseren een actie voor SOS Kinderdorpen. Bij voorbaat een dikke dankjewel voor al die initiatieven hieronder, want zo kunnen wij in onze Belgische projecten een warme thuis bieden aan kinderen die niet bij hun ouders opgroeien.

Grow For Life

In de Foyer van GC de Lijsterbes voorzien we een heuse ‘verbeter de wereld’-muur. Hier mag iedereen zijn goede voornemens voor 2018 op loslaten. De bedoeling is dat de muur bij de climax van Music for Life vol komt te hangen met goede voornemens van zowel publiek, bezoekers als artiesten die dit jaar nog de revue passeren. Deze goede voornemens worden geschreven op kaartjes van groeipapier die in het voorjaar geplant worden in de Lijsterbes tuin. De voornemens bloeien in de lente open tot een prachtig bloementapijt! Elke deelnemer kan een vrije bijdrage doen vanaf 2 EUR voor een groeikaartje. Op 14 december volgt de finale van de met het stuk '2 Flikken' van Bert Cosemans en Bart Van Avermaet, peters van deze warme actie t.v.v. Hejmo.
Meer info hier.

De Warmste Battlefieldtour

Op zondag 26 november gidsen wij voor De Lovie en SOS Kinderdorpen! Tijdens een battlefieldtour leiden we je rond door de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Ieperboog. Startplaats: Vandenpeereboomplein in Ieper (opstat op de bus vóór de kathedraal).
Meer info hier.

Vlam van Sibe

Het volledige eerste trimester van het Sint-Bernardusinstituut staat in teken van Music For Life. Er zijn verschillende initiatieven: elke klas organiseert een eigen actie, er worden trucker caps verkocht, er wordt een bar ingericht op elk oudercontact...
Meer info hier.

Music for Music for Life

Ik verkoop met Verbaal Gestoord muziek online (covers en eigen nummers) via I-tunes, google-play, amazon, en tal van andere webshops ten voordele van SOS Kinderdorpen. Meer info hier.

Socks for Life

Ons team bij Merchandise Essentials produceert en verkoopt special edition sokken voor De Warmste Week. De opbrengst voor elk gelukkig paar voeten gaat naar SOS kinderdorpen. Onze kousen zijn verkrijgbaar voor 10 euro, waarvan 3 euro naar ons goede doel gaat. Je kan de kousen bemachtigen via de webshop en in winkels. Meer info hier.

Wafelverkoop en sponsortoch naar Scherpenheuvel

Hallo, wij zijn de aspi's van Chiro Gestel en wij doen mee aan de warmste week van Music For Life. Natuurlijk zouden wij het heel leuk vinden moesten wij veel geld ingezameld krijgen. Om ons te steunen kan je 2 dingen doen. Ofwel kan je heerlijke Mina wafels kopen (vanille of half-chocolade). Ofwel kan je een klein geldbedrag geven om ons te sponsoren tijdens onze tocht naar Scherpenheuvel. Alle winst wordt via Music For Life aan SOS Kinderdorpen gegeven. Alvast heel veel bedankt voor jullie steun! Meer info hier.

Monopoly for Life

In het weekend voor Kerstmis blazen drie vrienden en een heleboel vrijwilligers de dikke laag stof van onze vertrouwde Monopoly speldoos, want dan doen we enthousiast elk vakje van het Monopoly bord aan. ELK vakje! Het zijn er veertig, we hebben ze geteld! We gaan onder andere met de twee dobbelstenen en een collectebus rond in Bruul Mechelen, op de Groenplaats in Antwerpen, aan het Noord station in Brussel en op een gratis parking ergens in Vlaanderen. Wie weet kom je ons wel tegen met een Kans- of Algemene Fonds-kaart. Help jij ons om het spel te winnen? Zwaai eens vriendelijk als je ons tegenkomt. Gooi een zo hoog mogelijk bedrag met de dobbelstenen en steun zo SOS Kinderdorpen en een heleboel kinderen zonder toekomst. Meer info hier.

Twee tot de Zesde Macht

Danira Boukhriss en Kobe Ilse schenken de opbrengst van de TV-quiz Twee tot de Zesde Macht aan SOS Kinderdorpen in het kader van Music for Life.

wafels en pannenkoeken van Sint-Carolus

De leerlingen van Sint-Carolus: Campus Hospitaalstraat verkopen zelfgebakken wafels en pannenkoeken aan medeleerlingen op school.

Dotan prints for SOS Kinderdorpen

After having spoken to Dotan, he agreed that Shamrockraver Photography make a tombola with prints of photos I took of him. There will be three prints to be won by people who contribute to raising money that will be donated to the charity picked by Dotan himself, SOS Kinderdorpen. For more details, go to and check the description of the action with Dotan prints.
Meer info hier.

Partykids For Life, waar ook ouders volop kind kunnen zijn

Om de Warmste Week van Music for Life extra goed in te zetten, organiseren we een coole kidsfuif: ‘Partykids for life’. Op dit dansfeest is iedereen welkom om het dansbeest in zichzelf los te laten. Je leest het goed: op onze kidsparty hebben we ook een superdeluxe oudertoog. Zo kunnen zowel de kinderen als alle mama’s en papa’s hun benen losgooien op de beste hits van het moment. Tickets voor dit ‘feest van het jaar’ kan je online bestellen via http://bit.ly/2lnPlDg. Een kaartje kost maar € 5 en de opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorpen. Meer info hier.

Koekjesverkoop door KSA Ter Hert

Wij gaan van huis tot huis zelfgemaakte koekjes verkopen ten voordele van SOS kinderdorpen met de jongste groep van KSA Ter Hert Mechelen (de sloebers) Meer info hier.

Robot for Life door 4MiniGeeks

Laat onze robot dit jaar jouw kerstwensen bezorgen aan familie en vrienden! We maakten speciaal voor de feestdagen een ontwerp voor deze kerstkaart. De opbrengst van de verkoop van deze kaarten gaat 100% naar SOS Kinderdorpen.
Meer info hier

Huisconcert met de Pipas

Met de Pipas gaan we bij iemand thuis zingen. De opbrengst gaat naar SOS Kinderdorpen.

De Faunabakkers

Klas Fauna uit Wonderwijs Brugge gaat wafels bakken voor SOS kinderdorpen.

Alice De Voght door Dil'Arte

De leerlingen van Dil'Arte treden op in de inkomhal van de kunstacademie op zaterdag 23 december tussen 10u en 12u. De opbrengst gaat naar SOS Kinderdorpen.
Meer info hier

Kisses for Life

Ik organiseer met Bloemenatelier @ Hove de kleinste maar fijnste kerstmarkt van het jaar waar ik maretakken verkoop voor het goede doel
Meer info hier.

Yoga Viapura for Life

YOGA VIAPURA doet mee met de WARMSTE WEEK van MUSIC FOR LIFE ten voordele van SOS KINDERDORPEN 10u - 11u30: yogales (yin & yang) (niveau = basis) door Ellen Van Renterghem van Yoga Viapura te Westerlo. 10u - 11u30: kinderyogales (alle kinderen zijn welkom!) door Juf Liselotte Hedebouw van Yoga Viapura te Westerlo. 11u30: Healing Mantra's zingen voor de wereld. Voor jong & oud, yogi & niet - yogi! Iedereen kan zingen!
Meer info hier

Imagine Home door Canvas en Rudi Vranckx

Met de actie 'Imagine Mosul' bracht Rudi Vranckx 100 muziekinstrumenten naar de muziekschool van Nabeel en zijn studenten in Mosul. Een school die, samen met alle instrumenten, verwoest werd door IS. Vandaag willen Canvas en Vranckx jonge vluchtelingen in België helpen. Kinderen die verplicht werden hun geboorteland te verlaten, hun muziek achter te laten. Met 'Imagine Home' vragen we opnieuw uw hulp. Deze keer voor het project 'The Sound Of Home'. Zodat we muzieklessen kunnen financieren en de jonge vluchtelingen in lokale muziekacademies het gevoel geven dat ze thuis zijn.
Meer info hier

Feeling Lucky

Zelfgemaakte videoclip met zelfgemaakte muziek voor SOS Kinderdorpen

Strips for Life

Speciaal voor de warmste week publiceert YIEHA drie speciale albums als e-strip. De opbrengst van deze albums gaat naar een specifiek doel per album. Met het Suske en Wiske-album steun je SOS Kinderdorpen.
Meer info hier

Violet VZW speelt de pannen van het dak voor Sound of Home van SOS Kinderdorpen

Violet vzw is een sociaal-geëngageerd en jeugdig strijkorkest uit Oud-Heverlee. Op 25 november geven we een concert in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Herent. De integrale opbrengst van dit concert én de verkoop van de cd Hanin tussen 25 november en 25 december 2017, gaan integraal naar Sound of Home van S.O.S Kinderdorpen.
Meer info hier

Kinderkoor Toelielee zingt voor The Sound of Home

Op 16 december zingt ons kinderkoortje voor 'The Sound of Home'. Familie, juffen , meesters en vrienden mogen komen luisteren en kunnen erna hapjes en drankjes kopen voor het goede doel. De hapjes worden gesponsord door één van de ouders (Peter kookt) zodat onze opbrengsten volledig naar het goede doel kunnen gaan. Op 19 december rond 8u30 gaan we onze verzamelde centjes afgeven in Wachtebeke.
Meer info hier

Tableau Vivant door Olva Steenbrugge

Tijdens de kerstwandeling op zaterdag 16 december zal het vijfde leerjaar als tussenstop een tableau vivant inlassen. De mensen kunnen een centje geven en onze beelden komen in beweging.
Meer info hier

Versier de Kerstboom door SBS de Zonnebloem

Per euro in de spaarpot mogen de leerlingen van SBS De Zonnebloem één kerstbal in de kerstboom hangen. We proberen de kerstboom zo mooi en vol mogelijk te versieren.
Meer info hier

Kampdans For Life

Elk jaar zijn wij, de meisjes van Chiro Sint-Agnes, in ons jeneverkraampje op de kerstmarkt in Stekene te vinden . De verkoop van jenever dient om de chirokas te spijzen, maar sinds vorig jaar proberen we ook ons steentje bij te dragen door één van de goede doelen van de warmste week te steunen. Dit doen we door elk uur onze kampdans te dansen met alle leden, hierdoor kunnen we de aandacht trekken en iedereen warm maken om een kleine bijdrage in de doos te stoppen. Hiernaast maken we in ons jeneverkraam ook nog plaats voor een leuke photobooth waar iedereen voor de camera mag komen poseren. Je kan de foto's daarna dan op onze site terugvinden. Op het einde van de avond hopen wij dan op een mooi bedrag, dat we dan met trots aan SOS kinderdorpen kunnen schenken.
Meer info hier

4B en 4C Bakken ze Bruin

De leerlingen van 4B en 4C van OLFA Edegem (Ingenieur Haesaertslaan 4) bakken koekjes voor het goede doel VZW SOS Kinderdorpen. Juf Gitte (4B) en juf Linn (4C) gaan de ouders van de leerlingen oproepen om koekjes te bakken en dan gaan de leerlingen ze samen in de klas verdelen in zakjes om ze vervolgens op donderdag 21/12 te verkopen.
Meer info hier

Kerstmarkt van Chiro Proosterbos

Onze Chiro organiseert speciaal voor de Warmste Week een kerstmarkt. Op deze kerstmarkt zullen allerlei werkjes van de leden verkocht worden. Ook is er de mogelijkheid tot een hapje en een drankje. Alle opbrengst van deze markt gaat naar het goede doel SOS Kinderdorpen. Samen met de leden, ouders en andere bezoekers maken we er een Warme Zondag van.
Meer info hier

Pannenkoekenverkoop door UHasselt - Campus Diepenbeek

We gaan pannenkoeken maken en verkopen op de Universiteit van Hasselt.
Meer info hier

De warmste training

Korfbalclub Sikopi organiseert net als vorig jaar ‘De Warmste Training’ in het teken van Music For Life op 22 december 2017. We organiseren één gemeenschappelijke training voor alle Sikopi-spelers samen. De verschillende leeftijden worden immers door elkaar gehaspeld, zodat bv. een speler van de U10 kan trainen met een speler van de kern. Dat zorgt dan letterlijk en figuurlijk voor ‘De Warmste Training’! We hebben het streefdoel om meer dan 100 spelers te verzamelen over alle leeftijdscategorieën heen: jeugd, kern, gewestelijke en recreanten. Het goede doel is de drijfveer, maar het is ook heel mooi dat er op de training een verbinding gelegd wordt tussen jong en oud. Jullie hebben met zijn allen gekozen om dit jaar De Warmste Training te organiseren ten voordele van SOS Kinderdorpen België vzw!
Meer info hier

Kunstwerkjes For Life

Lily, Lies, Lena², Cindy (mama Lies) en Jonas (papa Lily) hebben samen kunstwerkjes gemaakt op canvaspaneeltjes. Een kleine 50-tal in het totaal. Deze zijn ingepakt met een foldertje van SOS Kinderdorpen. De kunstwerkjes worden verkocht voor 5 euro het stuk, mensen zijn echter vrij iets meer te geven indien ze dit wensen! Wij hopen zo een mooi centje bijeen te verzamelen voor kinderen die het minder goed hebben dan ons.
Meer info hier

De Warmste dag bij UNILEVER

In de spirit van de Warmste week van Studio Brussel, schieten Martijn en ik in actie om ook op kantoor de “Warmste dag bij Unilever” te organiseren op maandag 18.12. Verschillende acties worden georganiseerd op die dag, onder andere:
- Spinning for life - Verkoop van Sport t-shirt - “Warmste Unilever Collega’s” deelname aan de Warmathon BXL - Filmavond - Inspirational Speaker Graag zouden we dit allen willen linken aan SOS kinderdorpen als goed doel.

Bake Someone Happy van Dr. Oetker

Bak een taart en bedank iemand speciaal, stuur het op en steun zo SOS Kinderdorpen.

Meer info hier

Cupcakes op z'n Essenbeeks door de Tiptiens van Chiro Alcha

Wij bakken lekker cupcakes op z'n Essenbeeks tvv SOS Kinderdorpen, we gaan deze dan van deur tot deur verkopen.
Meer info hier

Koekenbak van De Klimop

We gaan met alle leerlingen van De Klimop een heuse "Klimop Koekenbak" organiseren. Elke klas gaat iets bakken, maken of knutselen. Onze koekjes, pannenkoeken, wafels, knutselwerkjes … zullen verkocht worden op vrijdag 22 december vanaf 16u op de binnenspeelplaats van De Klimop. Jullie zijn dus allemaal uitgenodigd op het slotmoment van onze Klimop Koekenbak om onze heerlijke baksels te komen proeven bij een warme choco of een tas verse soep en zo het goede doel te steunen. Er zal voor ieder wat wils zijn!
Meer info hier

Really Ugly Sweater

Ho-ho-holy crap that's an ugly Christmas sweater. We veranderden ‘jingle bells’ in ‘jingle bombs’. Want voor sommige kinderen is de meest magische tijd van het jaar even afschuwelijk als elke andere dag. We zamelen geld in en verspreiden onze boodschap via het meest gedragen medium tijdens de kerstperiode: kersttruien. Alle opbrengsten gaan naar SOS Kinderdorpen. Koop een really ugly sweater op reallyuglysweater.be en steun SOS Kinderdorpen want elk kind verdient een warme kerst.
Meer info hier

Shiatsu For Life door Praktijk Gensen

Tijdens deze week kan je genieten van een 30 minuten durende shiatsu behandeling. De opbrengst van deze behandelingen gaat naar SOS Kinderdorpen.
Meer info hier

BS Kiliaan verkoopt wafeltjes op school

Op woensdag 13/12 organiseren we in BS Kiliaan te Duffel een ketnet koekenbak. Het 2de leerjaar verkoopt zelf versierde wafeltjes. Meer info hier

Het Vooruitzicht 2018

Het Vooruitzicht 2018 is de actie van VRT NWS voor De Warmste Week. De integrale opbrengst van de ticketverkoop gaat naar de goede doelen die door onze experten van Het Vooruitzicht 2018 werden uitgekozen. Het is een dag waarop de experten van VRT NWS vooruitblikken op 2018. Elk vanuit hun expertise. We hebben dit jaar 36 sprekers in de aanbieding, razend interessante onderwerpen komen aan bod in lezingen of in interactieve gesprekken. Rudi Vranckx steunt daarbij The Sound of Home, een project van SOS Kinderdorpen en Klarafestival. Meer info hier

Tekeningenverkoop

Amélie Julie, Louise, Lola, Trix, Sien en Lou hebben prachtige tekeningen gemaakt om te verkopen “voor het goede doel”! Meer info hier

Knuffel for Life door De Mozaïek

De kinderen van Vrije Lagere School De Mozaïek in Kessel-Lo knuffelen 's ochtends ouders, grootouders en voorbijgangers aan de schoolpoort in ruil voor een vrije bijdrage. Meer info hier

Soepverkoop door School PIHS

De leerkrachten levensbeschouwing van het pihs hebben zelf soep gemaakt om deze tijdens pauzes te verkopen.

Work One Hour For Life

Om de Belgische projecten van SOS Kinderdorpen een extra warm hart onder de riem te steken, werken advocaten, apothekers, psychologen en nog heel wat andere bedrijven één uur symbolisch voor SOS Kinderdorpen België. Door één uurloon te schenken aan SOS Kinderdorpen, maken zij het mee mogelijk de kinderen in België veilig te laten opgroeien tot sterke volwassenen!

De Luchtballon

Elke klas van onze school loopt tijdens onze kerstmarkt rondjes rond de school, zij worden hiervoor gesponsord Meer info hier

Koop-een-tekening, maak-een-donatie door Mathijs Tekent

In mijn vrije tijd ben ik een hobby tekenaar die al voor het tweede jaar op rij een persoonlijke tekenmarathon doet. Dit jaar stel ik ze te koop en schenk ik de opbrengst volledig aan 2 goede doelen van Music-for-life: SOS-kinderdorpen & Kom op tegen kanker. De tekeningen kun je bezichtigen op www.mathijs-tekent.be én op de facebookpagina https://www.facebook.com/mathijstekent/

Verkoop van hotdogs, cupcakes en snoepjs door PHTI en Gent Centrum

5/12 en 6/12: verkoop van hotdogs aan de leerlingen en personeel van PHTI, 13/12: verkoop van cupcakes, 15/12: verkoop van snoepzakjes
Meer info hier

Tentoonstelling De Kunstkliniek

Wij zijn een open collectief van beeldende kunstenaars en organiseren elk jaar een tentoonstelling voor kunstliefhebbers die geen mogelijkheid hebben om tentoon te stellen. We proberen zo om mensen die niet weten hoe of niet durven naar buiten te komen mee met ons tentoon te stellen.
Meer info hier

OneLife Company walks from Luxembourg to Belgium for De Warmste Week

De medewerkers van OneLife proberen 500 km op 2 dagen, tussen 11:00 en 14:00 te lopen (waarom 500 km? symbolisch want 't is de afstand heen en terug tussen Lux. en België) voor SOS Kinderdorpen België. De medewerkers/werknemers sponsoren de helft en OneLife, als werkgever, verdubbelt dit bedrag. Zo hopen we tussen 1000 € en 2000 € te kunnen inzamelen.
Meer info hier

De Warmste Kersttruiendag door De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

De personeelsleden van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) werken op 18 december in een kersttrui. Voor elke collega die komt werken in een kersttrui schenkt de vriendenkring van de VMSW drie euro. Op 18 december verkopen we ook desserts, kerstballen en origami.
Meer info hier

Average Rob & Friends raise funds for SOS Kinderdorpen

Via mijn internationale publiek op sociale media zamel ik geld in voor SOS Kinderdorpen. Iedereen die doneert op mijn GoFundMe-pagina maakt bovendien kans op een paar (uitverkocht) Shitty Glasses. Per 1000€ dat er ingezameld wordt, zal er 1 paar Shitty Glasses verloot worden onder de donators. De hoogte donatie zal eveneens beloond worden met een speciaal pakket: de 5 verschillende Shitty Glasses, stickers en nog wat extra dingen.

Jan Paternoster (The Blackbox Revelation) veilt unieke gitaar

Ik veil een unieke gitaar ten voordele van SOS Kinderdorpen vzw in het kader van De Warmste Week. Omdat elk kind recht heeft op een warme thuis. Hier mijn Triple Smiley Burning Blues gitaar ;-) Er zitten speakers en een drumcomputer in en ze werkt op batterijen! Ook gewoon aan te sluiten als elektrische gitaar uiteraard :-) BIEDEN KAN TOT zondag 24/12 13h00 via deze link

kerstrozenverkoop

Als school verkochten wij op onze kerstmarkt kerstrozen ten voordele van SOS kinderdorpen België. Dit bracht 271.40 euro op.
Meer info hier

Lees meer artikels over: De Warmste Week

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen