Roomin x SOS Kinderdorpen

Roomin
Roomin
7 november 2016

Het interieurinspiratie platform Roomin hoopt de kloof tussen je droomhuis op Pinterest en de – geef maar toe: soms ook wel ontnuchterende – realiteit te dichten. Want je droomhuis online samenstellen is zo geklaard, die ideeën omzetten in concrete acties daarentegen… Het hoofddoel van Roomin blijft nog steeds inspireren, maar daarnaast geeft dit platform ook alle nodige informatie en middelen om je stoutste interieurdromen ook daadwerkelijk na te jagen.

Op www.roomin.be plaatsen oprichtsters Stephanie Duval en Nele Pieters, samen met een jong en creatief team (ook wel de #roominsiders genoemd) wekelijks inspirerende en toegankelijke binnenkijkers mét de juiste productinformatie, een correcte bronvermelding en de unieke bewonersverhalen achter een woonst. Maar hoe je het ook draait of keert: de stap van online naar offline blijft vaak te groot. Om die reden organiseren ze nu ook twee keer per jaar een ervaringswoonst, waar bezoekers een interieur in een zo reëel mogelijke context kunnen ontdekken? Dit doen ze telkens in een andere stad en in samenwerking met een andere interieurontwerper, om het verrassingsaspect to groot mogelijk te maken. Na #RoominAntwerp, is er nu #RoominGent.

Het herenhuis aan de Dampoort (Kasteellaan 495), dat werd ingericht door interieurontwerper Bart Degryse en twintig verschillende interieurpartners, telt drie verdiepen aan interieurinspiratie. Roomin Gent is noch een winkel, noch een showroom, maar dompelt bezoekers onder in een bad vol frisse interieurideeën, warmte en huiselijkheid – zodat de bezoekers zich ook daadwerkelijk thuis voelen. Om de ervaring zo echt en aangenaam mogelijk te maken, worden er elk weekend passende evenementen georganiseerd. Zo’n drie maanden lang is iedereen welkom, maar na die periode sluit Roomin onherroepelijk de deuren.

Maar… er zijn nog meer mooie verhalen aan Roomin te koppelen. Bezoekers die verliefd worden op een bepaald object of meubel, krijgen nu de kans om zichzelf gelukkig te maken, maar ook iemand anders! Doorheen de openingsperiode organiseert Roomin samen met SOS Kinderdorpen een ‘silent auction’, waarbij men een geheim bod kan plaatsen op een of meerdere producten van de deelnemende partners. De hoogste bieder wint het product (al weet je dit niet op voorhand, wat het extra spannend maakt!)

Dus, hoe gaat dat in zijn werk?

  1. Bezoek Roomin Gent (duh) en raak geïnspireerd.
  2. Kies je favoriet(en.)
  3. Plaats een bod (of meerdere.)
  4. Wacht vol ongeduld (want ze openen de enveloppen pas op donderdag 15 december.)
  5. Kom je aankoop op zondag 18 december ophalen!

De deelnemende partners staan 10% van hun inkomsten af aan SOS Kinderdorpen, en het project waar de opbrengst naartoe gaat kon niet passender zijn… Opgevangen kinderen zullen dit bedrag kunnen gebruiken om van hun slaapkamer een warm, huiselijk plekje te maken. Op die manier dragen Roomin, de interieurpartners en de bezoekers elk hun steentje bij. Want kleine dingen, zoals warmte en gezelligheid, maken vaak een hemelsbreed verschil.

De partners die deelnemen aan de #roominsilentauction zijn Delta Light, Desco, Grupa Products, JAB Flooring, Journuit, Kitchenclub, Kristina Dam, Saunaco, Stokke en Ykoon.

Roomin Gent is open tot en met 18 december, elke donderdag tot zondag van 11 tot 18 uur, Kasteellaan 495.

Lees meer artikels over: Partners

Ik word meter of peter

en geef vanaf dertig euro per maand een kind opnieuw een thuis en een toekomst.

Kies een bedrag
Geslacht kind
Leeftijd kind
Bij voorkeur in deze regio
Uw gegevens
Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen