Twee achtergelaten zusjes vinden opnieuw een warme thuis

Michael
Michael
8 mei 2019

Terwijl hij aan het werk was in het treinstation van Faridabad, Indië, zag een winkelier twee kleine meisjes alleen ronddwalen. Bezorgd hield hij ze in het oog om zeker te weten dat hun familie terug zou komen. Drie uren gingen voorbij, maar niemand kwam.

De volgende dag bracht de politie de zusjes, drie en vier jaar, meteen naar het SOS Kinderdorp in Faridabad, dichtbij Delhi. “Ze hebben geluk dat ze hier veilig en gezond aankwamen”, zegt de directeur van het kinderdorp Tsewang Paldon. “Alleen in het treinstation, had er vanalles kunnen gebeuren.”

De autoriteiten probeerden hun ouders en naasten op te sporen, zonder succes. Maanden later had nog steeds niemand zich aangemeld om de meisjes op te halen.

Geen uitzonderlijk voorval

Jaarlijks worden duizenden kinderen achtergelaten in Indië, waarvan het merendeel meisjes. In kwetsbare families brengt het opvoeden van een meisje zware kosten met zich mee, omdat ze een forse bruidschat moeten betalen. “Ouders hebben de middelen niet om voor hen te zorgen” vult de directrice aan.

SOS Kinderdorpen Faridabad vangt maandelijks vier à vijf kinderen op in deze situatie. Soms lukt het de autoriteiten om de ouders of naasten van de meisjes op te speuren, soms ook niet.

Ze hebben geluk dat ze hier veilig en gezond aankwamen

Een vaag verleden

Voor de twee kleine meisjes die teruggevonden werden aan het station in Faridabad is dit de harde realiteit. In de jute zakken die ze meesleurden, waren geen aanwijzingen te vinden over hun identiteit. Enkel hun dialect doet vermoeden dat de meisjes afkomstig zijn van een provincie die 1000 kilometer verwijderd is van de plek waar ze achtergelaten werden.

Ondanks de vele pogingen die hun SOS mama ondernam om meer te weten te komen over hun verleden, lukte het de meisjes niet om duidelijk uit te leggen waar ze vandaan kwamen. “Wanneer ze gaan slapen, vertelt de oudste over hun familie en hoe ze achtergelaten werden, maar haar uitleg blijft moeilijk begrijpbaar”, vertelt Jharna.

Een nieuw leven in het kinderdorp

Na maanden van vruchteloos onderzoek besloot het lokale committee van kinderbescherming dat de meisjes best bij hun SOS familie blijven.

Warm omringd door hun SOS mama, broers en zussen, kunnen de meisjes terug lachen en plezier maken. “Ze zijn hier gelukkig” besluit Jharna.

Help ons om broers en zussen een warme thuis te geven

Help kinderen
Lees meer artikels over: broers en zussen, Onze kinderdorpen

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen