"Wij kunnen enkel hopen dat er meters en peters blijven bijkomen!"

SOS peter Jonas
SOS peter Jonas
9 november 2017

Samen peter en meter van Laina* uit Laos

Sinds begin 2017 zijn we met ons gezin peter/meter van ‘Laina’. Laina woont in het SOS kinderdorp Luang Prabang in Laos. We geven al vele jaren een kleine bijdrage aan diverse goede doelen. Eind vorig jaar kwam het idee, waarom gaan we die bijdrage eens niet gaan bundelen en kiezen voor één goed doel. Onze kinderen kunnen alles doen wat ze willen, krijgen ‘alles’ wat ze nodig hebben. We hebben het hier verre van slecht in ons België landje. Het is dus niet slecht dat ze er ook af en toe eens bij stil staan en nadenken hoe het gaat met kinderen die het minder hebben.

*Schuilnaam ter bescherming van de privacy van het meisje

Ook jij kan voor één kind het verschil maken

Ik word meter of peter

Een bewuste keuze

De keuze werd rap gemaakt, SOS Kinderdorpen. Omdat we hun ambassadeurs goed kennen, maar vooral door het werk en de visie waar SOS Kinderdorpen voor staat. Dat het om kwetsbare kinderen en jongeren gaat, wetende dat we zelf 2 dochters van toen 3 en 6 jaar hebben, bevestigde dat dit de juiste keuze was.

Ons petekindje Laina werd 'met grote onderscheiding' onthaald door onze dochters Lily en Lena

Welkom in ons gezin, Laina

We verkozen een kindje uit een Aziatisch land. Lily (2010) en Lena (2014) kozen uiteraard voor een meisje, het liefst eentje met min of meer dezelfde leeftijd. Laina kwam tevoorschijn, een keuze die met grootste onderscheiding werd onthaald door mijn dochters! Ze vragen dan ook soms ‘wanneer krijgen we nog eens een brief' en ‘hoe zou het met ons kindje gaan’. Het is steeds leuk te lezen en te zien hoe Laina evalueert in haar kinderjaren. Misschien zit er ooit wel eens een bezoekje in…

We proberen anderen er ook voor warm te maken op een positieve manier. Helaas zijn er nog veel vooroordelen wat er daadwerkelijk met het geld gebeurt en zien velen dit nog steeds als een ‘ver van mijn bed show’. Wij kunnen enkel hopen dat er steeds meer meters en peters blijven bijkomen!

Ook jij kan voor één kind het verschil maken

Ik word meter of peter

Nog vragen?

  • Bekijk onze vraag-en-antwoord over peterschappen

  • Ontdek hier meer over onze kinderdorpen

  • Mail ons via welcome [at] sos-kinderdorpen.be of bel ons op 02 538 57 38. We zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u-17u, en beantwoorden je vragen met plezier.

Lees meer artikels over: Peterschap

Ja, ik word meter of peter

en geef vanaf dertig euro per maand een kind opnieuw een thuis en een toekomst.

Kies een bedrag
Geslacht kind
Leeftijd kind
Bij voorkeur in deze regio
Uw gegevens
Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen