Wereldfamiliedag

Denis
Denis
10 mei 2017

Een familie is de beste plaats voor een kind om op te groeien. Met 70 jaar ervaring in het grootbrengen van kinderen die geen familie meer hebben, weten we dat bij SOS Kinderdorpen maar al te goed.

Familie is de basis voor de emotionele en fysieke ontwikkeling van kinderen. Het is het vertrekpunt van waaruit ze de wereld gaan ontdekken en hun vangnet als het even moeilijk loopt. Voor een kind is er niets belangrijker dan dat, want zonder liefde kan een kind niet groeien.

Toch groeit vandaag 1 kind op 10 (1 kind op 25 in België) zonder de liefdevolle zorg van een ouder. Daarom vragen we vandaag, Wereldfamiliedag én start van de Week van de Opvoeding, aandacht voor de liefdevolle zorg van ouders naar hun kinderen toe. Want daar begint het voor ieder kind.

Een kus- en knuffelzone in Kuringen

In dat kader opent de Stedelijke Basisschool Kuringen een SOS Kus- en knuffelzone. Als ouder kan je de liefdevolle zorg voor je kinderen op 1001 manieren tonen. En het moment dat je je kinderen ophaalt of afzet op school is daar een mooi voorbeeld van.

Met de kus- en knuffelzone vragen we ouders om hun kinderen nog eens goed vast te pakken voor ze hen aan de goede zorgen van de leerkracht overlaten. Zo stimuleren we de liefdevolle interactie tussen ouder en kind in het dagelijkse leven.

Een SOS Kus- en knuffelzone in jouw school?

Vertel me meer
Lees meer artikels over:

Reacties

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen