Meer dan honderd kindvluchtelingen leren instrument met ‘The Sound Of Home’

Veronique
Veronique
10 november 2017

Met ‘The Sound of Home’, een samenwerking met Klarafestival, zijn 109 kindvluchtelingen dit schooljaar gestart met een gratis opleiding in een muziekacademie bij hen in de buurt. 37 muziekacademies en 27 opvanghuizen nemen deel aan het project. Want ook kunst en cultuur zijn basisbehoeften.

Kunst = basisbehoefte

Op dit moment zijn er zo’n 4000 minderjarige vluchtelingen in België. Zij verblijven in verschillende opvanghuizen. “Naast, onderdak, voeding en onderwijs, is ook een zinvolle invulling van vrije tijd een basisbehoefte”, zegt Els Buffel, die het project coördineert. “Kunst en cultuur kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Vanuit het Klarafestival willen wij de opvanghuizen daarbij helpen.”

Bruggen slaan

Daarom sloeg het Klarafestival de handen in elkaar met SOS Kinderdorpen, die met hun opvanghuis ‘Hejmo’ negen kindvluchtelingen een thuis geven. Samen met andere opvanghuizen willen ze kinderen de kans geven een muziekinstrument te leren. Els Buffel: “De keuze om dit project te laten doorgaan buiten de muren van het opvangcentrum, is bewust. ‘The Sound of Home’ is erop gericht om bruggen te slaan tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Onderwijs en muziek vormen voor jongeren de vlotste manier om met leeftijdsgenoten in contact te komen. We willen zo actief een steentje bijdragen aan de goede integratie van deze jonge, talentvolle mensen”.

Bied kindvluchtelingen een zinvolle invulling van hun vrije tijd. Steun de actie 'Imagine Home' van Rudi Vranckx en Canvas via de Warmste Week of doe een gift via de link hieronder.

Doe een gift
Lees meer artikels over: Sound of home, Vluchtelingencrisis

Doe een gift

en bied kindvluchtelingen een zinvolle invulling van hun vrije tijd

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen