Basketbaltopper An Wauters op bezoek in het Simbahuis

Michael
Michael
17 januari 2019

An Wauters is meter van de kerstactie van de Basketball Pro League, waarbij de opbrengst van de Orange All Star Game naar het Simbahuis gaat. In het kader van die actie ging ze op bezoek in het Simbahuis.

An Wauters: “De rondleiding in het huis en de extra uitleg waren zeer interessant. Ik kende SOS Kinderdorpen uiteraard al, maar wist niet dat zij ook in België projecten zoals het Simbahuis hadden. Samen met peter Axel Hervelle (een andere basketbaltopper) gaan we die projecten nu bezoeken. En hopelijk kunnen we de kinderen ook eens uitnodigen op een basketbalmatch.”

Ik ben onder de indruk dat zo’n kleinschalig initiatief zulke mooie resultaten oplevert

An Wauters

De basketbalster kreeg een rondleiding van An Dewinter, directrice van het Simbahuis: “We bieden opvang en begeleiding aan kinderen die door een moeilijke thuissituatie tijdelijk niet meer in het eigen gezin tercht kunnen, omdat hun veiligheid er bedreigd is. Gedurende één à twee jaar vinden de kinderen hier een warme thuis. De ouders blijven daabrij betrokken: we bieden hen een intensieve begeleiding, zodat de kinderen snel terug naar een veilige thuis kunnen.

An Wauters: “Ik ben echt onder de indruk dat zo’n kleinschalig initiatief zulke mooie resultaten oplevert. Kinderen die toch een zware rugzak meedragen, staan hier centraal. En tegelijk wordt er gewerkt om de moeilijke thuissituatie op te lossen. Ik neem dan ook graag mijn rol als meter op en hoop binnenkort nog aan enkele acties voor SOS Kinderdorpen te kunnen meewerken. Binnen ons gezin vinden we het belangrijk dat er aandacht is voor zulke initatieven.”

Zorg er mee voor dat kinderen opgroeien in een warme thuis

Help kinderen
Lees meer artikels over: Belgische SOS projecten

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen