Oscar staat in de finale van het WK Voetbal

Michael
Michael
18 juni 2018

Oscar* is negen jaar oud en groeit op in één van onze kinderdorpen in Peru. Op 15 juli mag hij tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland het veld op lopen aan de hand van één van de finalisten. Een droom die uitkomt.

“Toen ik steun nodig had, waren jullie er voor mij. Nu ben ik er om jullie te steunen. Stap het veld in en toon jullie talent. Ik geloof in jullie. Let’s go Peru!”

Met die videoboodschap won Oscar een paar maand geleden een belangrijke wedstrijd. Hij maakte de video met de hulp van zijn SOS mama Flor. Binnenkort reizen ze samen af naar Moskou, waar de finale plaatsvindt. Oscar mag er aan de hand van één van de finalisten het bomvolle stadion inlopen. Een belevenis om nooit meer te vergeten.

Samen met zijn twee zussen

Oscar woont ondertussen twee jaar in het kinderdorp, samen met zijn twee zussen. Zijn vader heeft hij nooit gekend, zijn mama was niet meer in staat om hem en zijn zussen een veilige thuis te bieden. Dat is een moeilijke situatie voor de kinderen, maar gelukkig groeien ze wel nog steeds samen op, in een SOS familie waar ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Een passie voor voetbal

Oscar heeft een passie voor voetbal en voetbalt ook zelf aan de Cantolao Academy. De wedstrijden van de nationale ploeg zijn voor hem altijd een hoogtepunt. Dan versiert hij het hele kinderdorp met vlaggen en maakt hij popcorn voor iedereen die wilt. Een teken dat het kinderdorp voor hem echt een thuis is.

Oscar en zijn zussen stonden zo goed als alleen en groeien vandaag op in een warme thuis, met kansen op een toekomst. Dat kunnen we hen enkel bieden dankzij de steun van onze donateurs. Om die dagelijkse zorg te kunnen blijven bieden, hebben we jouw regelmatige steun nodig.

Jouw maandelijkse steun geeft kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis

Help kinderen

*Schuilnaam ter bescherming van de privacy van de jongen

Lees meer artikels over: Onze kinderdorpen

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen