Kinderen uit onze Belgische projecten op vakantie

Céline
Céline
19 juni 2017

Kinderen uit kansarme families maken het vaak mee: op 1 september vraagt de leerkracht iedereen hoe ze de vakantie doorbrachten. Na alle wilde verhalen van hun klasgenootjes, kunnen zij alleen maar zeggen: 'ik ben thuis gebleven'. Nochtans verdienen ook zij een deugddoende vakantie, met kansen om nieuwe dingen te ontdekken en 100% kind te zijn.

Daarom doen we bij SOS Kinderdorpen extra inspanningen om hen een heerlijke vakantie te bieden.

Zwemmen in Caldonazzo

In het SOS Kinderdorp Chantevent (Marche-en-Famenne) gaan de kinderen om de twee jaar op vakantie naar Caldonazzo, in het noorden van Italië. Daar heeft SOS Kinderdorpen een vakantiekolonie, waar kinderen uit heel Europa samen op vakantie kunnen. Ze zullen er zich vooral amuseren in het nabijgelegen meer.

Plezier in Molenheide

De kinderen uit ons project in Liedekerke, het Simbahuis, trekken dit jaar op Simbakamp naar Molenheide, een natuur- en recreatiegebied in Houthalen. Er is een subtropisch zwembad, een speelparadijs en een wandelpark. Ze zullen zich zeker niet vervelen!

Daguitstapjes en op kamp

Zowel in het Simbahuis als in het kinderdorp gaan de kinderen op kamp: scoutskamp, basketbal- of voetbalkamp, afhankelijk van hun eigen interesses en hobby's. En natuurlijk staan er ook een aantal daguitstappen op het programma: zwemmen in de rivier, naar een provinciaal domein of naar de kinderboerderij: het kan allemaal.

Dat belooft: het wordt een heerlijke zomervakantie!

Help een kind op vakantie gaan, steun één van onze Belgische SOS projecten.

Word sponsor
Lees meer artikels over: Belgische SOS projecten

Help een kind op vakantie gaan!

Word nu sponsor van een SOS project in België.

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen