Kinderen eindelijk herenigd met mama 

Stijn
Stijn
19 november 2018

Sinds de start van de Syrische oorlog in 2011 vluchtten 5,6 miljoen mensen naar het buitenland. Nog eens 6,6 miljoen Syriërs zijn in eigen land op de vlucht. Gecombineerd met het aanhoudende geweld maakt dat van Syrië een van de moeilijkste plaatsen ter wereld om te leven. En kinderen zijn daar zoals vaak het eerste slachtoffer van. Daarom organiseert SOS Kinderdorpen noodhulp in Aleppo, Damascus en Tartous. Met als belangrijkste doelstelling ervoor te zorgen dat kinderen ondanks alles kunnen opgroeien binnen een sterke familie.

Onbegeleide kinderen herenigen

Daarom helpen we in het bijzonder onbegeleide kinderen: kinderen die in de chaos van het geweld hun familie verloren. We vangen hen op in één van onze tijdelijke opvangcentra.. We bieden hen een veilige schuilplaats, waar ze beschermd zijn tegen de risico’s van een leven op straat. We zorgen dat ze kunnen eten en drinken, dat ze naar school gaan en dat ze naar de dokter kunnen als ze ziek zijn.

Tegelijkertijd gaan we op zoek naar de ouders of familie van de kinderen. We willen hen zo snel mogelijk opnieuw samen brengen. Is die familie niet sterk genoeg om goed voor de kinderen te zorgen, dan gaan we die ondersteunen. Zodat de kinderen zeker goed terecht komen.

Op 20 november, Internationale Dag van de Rechten van het Kind, delen we graag dit prachtige moment uit ons tijdelijk opvangcentrum in Tartous met jullie. Ruim drie maand geleden kwamen deze drie broers en zussen bij ons toe. Ze hadden een vreselijk moeilijke periode achter de rug en waren opgelucht om eindelijk veilig te zijn. Hun grootste verlangen, was om hun mama terug te zien. Die wens is nu uitgekomen. Onze mensen ter plaatse konden de mama van de drie kinderen opsporen en maakten dit prachtige moment mogelijk. Het recht op familie aan het werk...

Zorg er mee voor dat kinderen in Syrië toch opgroeien in een warm gezin.

Help kinderen in Syrië
Lees meer artikels over: Syrië

Ik help kinderen in Syrië

met een gift vanaf 12 euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen