Een nieuwe start voor Trinh en Thao

Michael
Michael
20 maart 2019

Al bijna vier jaar woont Trinh samen met haar broertje Thao in het SOS Kinderdorp in Da Nang, Vietnam. Hun leven werd grondig door elkaar geschud tijdens hun eerste levensjaren: nadat hun vader in de gevangenis werd opgesloten, moest hun moeder het gezin verlaten. SOS Kinderdorpen gaf de kinderen een thuis en zorgt er vandaag voor dat ze samen opgroeien, in één gezin.

Een atypisch parcours

Trinh en Thao waren nog zuigelingen toen hun vader naar de gevangenis werd gestuurd. Kort nadien moest hun moeder het gezin ook verlaten. Hun oma was de enige die nog overbleef om voor hen te zorgen. Zij kon via haar baantje als huishoudhulp en het inzamelen van flessen de eindjes net aan elkaar knopen. Maar dit was niet voldoende om twee extra kindermonden te voeden. De vervallen staat van haar woning en de gezondheidsproblemen waarmee ze kampte, maakten dit nog moeilijker. Oma restte geen andere keuze meer dan om hulp te vragen. Zo kwamen de kinderen bij het SOS Kinderdorp in Da Nang terecht, waar Trinh en Thao een veilige plek vonden om op te groeien en om naar school te gaan.

Broers en zussen nooit scheiden, daar staat SOS Kinderdorpen voor

Wanneer kinderen niet meer thuis kunnen blijven, gebeurt het vaak dat ze van elkaar gescheiden worden. SOS Kinderdorpen pleit er juist voor om hen steeds samen te houden. De duurzame band tussen broer en zus zorgt namelijk voor een sterke geborgenheid. Daarom is het van cruciaal belang om hen tijdens de kindertijd niet te scheiden na een traumatische situatie, zoals wanneer ze hun ouders verliezen.

Verpleegster en politieman

Trinh en Thao zijn twee gelukkige kinderen die de reden van hun verblijf in het kinderdorp goed begrijpen. De kinderen bloeien er open dankzij de aandacht en warme zorg van hun SOS mama, en door de liefde van hun oma die hen regelmatig komt bezoeken. Zij woont namelijk niet erg ver van het kinderdorp. Ondanks de tegenslag die beide kinderen kenden, houden ze mooie herinneringen over aan hun papa. Vol vertrouwen gaan ze hun toekomst tegemoet en droomt Trinh ervan om verpleegster te worden, en Thao politieman.

Help ons om broers en zussen een warme thuis te geven

Help kinderen
Lees meer artikels over: broers en zussen, Onze kinderdorpen
Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen