Verras papa voor Vaderdag

Magdalena
Magdalena
20 mei 2019

Een dikke knuffel voor zoonlief naar school vertrekt, een bemoedigend schouderklopje voor dochters toets morgen, een rustgevend verhaaltje om de allerkleinste in slaap te wiegen... Iedere dag staan papa’s klaar om hun kroost en partner de nodige liefde te schenken. Bedankt aan alle papa’s om kinderen een warm nest te geven en hen zo een zorgeloze jeugd te bezorgen.

Beleef een fijn familiemoment

Papa’s verdienen een fantastische vaderdag. Iedere dag in de weer voor hun partner en kinderen, op vaderdag draaien we de rollen om en zetten we hen in het middelpunt van de belangstelling. Dit kan door een tastbaar geschenk te geven, maar ook door een fijn familiemoment in te bouwen. Want in de hectiek en snelheid van ons alledaagse bestaan vinden we niet altijd genoeg tijd voor elkaar. En laat dat nu net het kostbaarste zijn wat er is.

Inspiratie nodig voor Vaderdag?

Wij geven je alvast een idee hoe je een fijn gezinsmoment kan beleven waar ouders en kinderen samen plezier maken. Een snuffel- en knuffeltocht doorheen het hele huis, waarin je papa laat weten waarom je trots bent, waarom je hem lief vindt, wat zijn superkracht is,…

De snuffel- en knuffeltocht: hoe gaat het in zijn werk?

  1. Download de kus- en knuffelbriefjes, druk ze af en knip ze uit
  2. Vul de briefjes samen met de kinderen in
  3. Verstop ze doorheen verschillende kamers thuis. Onthoud goed waar je de briefjes verstopt.

Kus-en knuffelbriefjes voor Vaderdag

Download hier

Tijd om te kijken of papa een goede speurneus is. Laat hem de verschillende kamers met verborgen briefjes inspecteren. Blijken de detectiveskills wat zoek, moedig hem dan aan door aan te geven of hij dichtbij een verstopplaats van een briefje zit, met de woorden ‘warm’ of ‘koud’. En snuffelen maar!

Een extra cadeau

Nadat je samen hebt genoten van deze zoektocht kan je, als kers op de taart, papa nog een origineel vaderdagscadeau geven van symbolische aard. Zo ruil je een tastbaar geschenk in voor kostbare steun aan een kind in nood. Je kan kiezen in onze webshop om een “ik zie je graag” te geven aan papa, een kind één trimester naar school te sturen, een kind de onvoorwaardelijke liefde van een papa te geven, of een kind met zijn of haar familie te herenigen. Met dit cadeau zorg je voor dubbel geluk: je schenkt ook warmte en liefde aan een kind dat niet het geluk heeft om bij zijn ouders op te groeien.

Wij horen graag wat jullie ervan vonden! Maak een foto en tag deze met #soskinderdorpenvaderdag op Instagram of op Facebook.

PS: Om je kind met een extra warm gevoel naar school te sturen, kan je tijdens het hele schooljaar ook kus & knuffelbriefjes voor kinderen verkrijgen. Naar school gaan is namelijk elke dag opnieuw een spannende belevenis: vriendjes maken, nieuwe dingen leren, toetsen afleggen... Met een Kus & Knuffel briefje in de brooddoos geef je alvast een duwtje in de rug. Stuur hiervoor gerust een mailtje naar welcome [at] sos-kinderdorpen.be .

Een fantastische Vaderdag gewenst!

Lees meer artikels over: Belgische SOS projecten

Nieuwsbrief

Ontdek wat er leeft bij SOS Kinderdorpen via onze maandelijkse nieuwsbrief.