Een SOS Kus- en knuffelzone in jouw school?

Veronique
Veronique
7 februari 2018

Het is voor de kinderen duidelijker en de ouders vinden het een leuke plek om hun kinderen uit te zwaaien.

Joeri Sterckx, GBS Tervuren

Zonder liefde kan een kind niet groeien

Zonder liefde kan een kind niet groeien, zeggen we bij SOS Kinderdorpen. Daarmee bedoelen we dat ieder kind de liefdevolle aandacht van een volwassene nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een sterk individu.

Die liefdevolle aandacht ligt aan de basis van de projecten van SOS Kinderdorpen: kinderen die niemand meer hebben opvangen in een warme, liefdevolle thuis. Maar ook in het dagelijks leven in onze samenleving wil SOS Kinderdorpen die aandacht stimuleren.

De SOS Kus- en Knuffelzone: een win-win

Ouders kunnen hun liefde op 1001 manieren aan hun kinderen tonen. En het moment dat je je kinderen ophaalt of afzet op school is daar een mooi voorbeeld van. Daarom bedachten we de SOS Kus- en knuffelzone, waar ouders hun kinderen elke schooldag nog eens goed vast kunnen pakken voor ze hen aan de goede zorg van de leerkracht overlaten.

Kinderen wijzen hun ouders op de zone en vragen om een kus en een knuffel

Katrien Robijns, de Zeppelin Herk-de-Stad

Die zone betekent ook voor de scholen zelf een toegevoegde waarde, want veel scholen hebben nood aan een afgebakende zone waar ouders afscheid nemen van hun kinderen. De SOS Kus- en knuffelzone is dus een win-win voor SOS Kinderdorpen én de scholen.

Dertig kus-en knuffelzones in België

In september 2016 installeerden we de eerste SOS knuffelzone in de kleuterschool TripTrap in Schepdaal. Sinsdien kwamen er nog 30 zones bij. En er staan nog verschillende scholen op onze planning.

De knuffelzones hebben ons geholpen met ons beleid rond het afscheid nemen en de toeloop van ouders naar de klassen en speelplaats.

Nicky Beutels, De Schans in Heusden-Zolder

Doet jouw school mee?

Het doel is om dit in zoveel mogelijk (kleuter)scholen te installeren. We werken hiervoor met een gespecialiseerde firma; zij zorgen voor een vlotte plaatsing met een mooi en langdurig resultaat.

Als school kies je zelf waar de zone komt, en hoe groot ze zal zijn. Door de vele aanvragen konden we de kostprijs verlagen naar 56€ per vierkante meter (excl. BTW).

Ben je als school geïnteresseerd ? Stuur me dan snel een mailtje via veronique.vermeylen [at] sos-kinderdorpen.be of bel 02/639 09 76.

Lees meer artikels over: Scholen

Reacties

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen