Een SOS Kus & Knuffel zone in jouw school?

Veronique
Veronique
16 januari 2019

Het is voor de kinderen duidelijker en de ouders vinden het een leuke plek om hun kinderen uit te zwaaien.

Joeri Sterckx, GBS Tervuren

Zonder liefde kan een kind niet groeien

Zonder liefde kan een kind niet groeien, zeggen we bij SOS Kinderdorpen. Daarmee bedoelen we dat ieder kind de liefdevolle aandacht van een volwassene nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een sterk individu.

Die liefdevolle aandacht ligt aan de basis van de projecten van SOS Kinderdorpen: kinderen die niemand meer hebben opvangen in een warme, liefdevolle thuis. Maar ook in het dagelijks leven in onze samenleving wil SOS Kinderdorpen die aandacht stimuleren.

De SOS Kus & Knuffel zone in basisscholen

Ouders kunnen hun liefde op 1001 manieren aan hun kinderen tonen. En het moment dat je je kinderen ophaalt of afzet op school is daar een mooi voorbeeld van. Daarom bedachten we de SOS Kus & Knuffel zone, waar ouders hun kinderen elke schooldag nog eens goed vast kunnen pakken voor ze hen aan de goede zorg van de leerkracht overlaten.

Kinderen wijzen hun ouders op de zone en vragen om een kus en een knuffel

Katrien Robijns, de Zeppelin Herk-de-Stad

Die zone betekent ook voor de scholen zelf een toegevoegde waarde, want veel scholen hebben nood aan een afgebakende zone waar ouders afscheid nemen van hun kinderen.

Ook kleuterscholen zijn vragende partij. Omdat we vinden dat de dagelijkse connectie tussen ouder en kleuterleiding op die leeftijd extra belangrijk is, adviseren we kleuterscholen de zone op de speelplaats te zetten, eerder dan aan de schoolpoort.

Tachtig kus-en knuffelzones in België

In september 2016 installeerden we de eerste Kus & Knuffel zone in de school TripTrap in Schepdaal. Sinsdien kwamen er nog zo'n tachtig zones bij. En er staan nog verschillende scholen op onze planning.

Doet jouw school mee?

Het doel is om dit in zoveel mogelijk scholen te installeren. We werken hiervoor met een gespecialiseerde firma; zij zorgen voor een vlotte plaatsing met een mooi en langdurig resultaat.

Als school kies je zelf waar de zone komt, en hoe groot ze zal zijn.

Ben je als school geïnteresseerd ? Stuur dan snel een mailtje via welcome [at] sos-kinderdorpen.be of bel 02/639 09 76.

Doet jouw stad of gemeente mee?

Volgt jouw stad of gemeente het voorbeeld van Leuven en Dilbeek? Zij gaven alle scholen in hun stad/gemeente de mogelijkheid om een Kus & Knuffel zone aan te leggen. Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje en we leggen je precies uit hoe het in zijn werk kan gaan.

Lees meer artikels over: Scholen

Reacties

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen