Een andere kijk op de vluchtelingencrisis

Hilde Boeykens
Hilde Boeykens
21 september 2016

Wat we zelden te zien krijgen, zijn alle vluchtelingen die in stilte heel dankbaar zijn

Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen

De mooiste gebeurtenis van deze zomer bij SOS Kinderdorpen was ongetwijfeld de opening van Hejmo, ons nieuw opvanghuis voor kinderen die alleen op de vlucht zijn en in België asiel aanvragen.

Negen kinderen tussen 7 en 18 jaar, uit landen als Afghanistan, Syrië en Irak, vinden in Hejmo de kans op een nieuw leven. Een leven waar ze niet elke dag moeten vrezen voor hun veiligheid. Waar ze niet thuisloos en op de vlucht zijn. Een leven als volwaardig burger van België.

Ik kreeg recent een telefoontje van een vrouw van Libanese oorsprong. Ze steunt onze projecten al jaren. En de opening van Hejmo raakte haar diep: ze werd ooit zelf erkend als vluchteling in België. Vandaag is ze daar nog steeds heel dankbaar voor omwille van de gastvrijheid van ons land en omwille van de kans op een nieuw leven.

De opening van Hejmo raakte deze vrouw diep: ze werd ooit zelf erkend als vluchteling in België

De berichtgeving over de Europese vluchtelingencrisis stelt vluchtelingen vaak in een slecht daglicht. Ze worden gemakkelijk gelinkt aan de gebeurtenissen in Keulen, aanslagen en andere negatieve zaken. Maar wat we zelden te zien krijgen, zijn al die mensen die in stilte heel dankbaar zijn omdat ze in België eindelijk veilig en terecht zijn. Zoals deze vrouw uit Libanon die, door de projecten van SOS Kinderdorpen genereus te steunen, onze samenleving nu dubbel en dik terug betaalt voor de kansen die ze kreeg.

Dat is wat we ook met Hejmo willen bereiken: negen kinderen die uitgroeien tot sterke volwassenen en volwaardige burgers, die mee hun steentje bijdragen aan een succesvolle, open en tolerante samenleving.

We kunnen bij SOS Kinderdorpen rekenen op de steun van heel wat donateurs. En ik ben hen, jullie, daar enorm dankbaar voor, want ook jullie bouwen mee aan die samenleving!

"Ik ben onze donateurs enorm dankbaar, want ook zij bouwen mee aan een open en tolerante samenleving"

Steun vluchtelingen: doe een gift
Lees meer artikels over: Vluchtelingencrisis

Steun vluchtelingen: doe een gift

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen