Met het Simbahuis naar WonderWeekend

Annelies Broeckaert
Annelies Broeckaert
23 april 2018

In augustus vorig jaar trokken we met het Simbahuis naar WonderWeekend in de Plantentuin van Meise. De kinderen van ons opvanghuis in Liedekerke vielen er van de ene verwondering in de andere. Begeleidster Annelies Broeckaert vertelt het verhaal van een magisch weekend...

Het Restaurant Zonder Bestek, het WonderBoekenFestival, de Kamping van Karton...Wanneer we bij het inladen van de auto horen over WonderWeekend, slaat onze fantasie al helemaal op hol. ”Wij gaan slapen in een kartonnen doos”, roept er ééntje iets te enthousiast naar de buurvrouw. Ze kijkt verbaasd en heeft duidelijk wat extra uitleg nodig.

Slapen in een kartonnen doos
Als we op de camping toekomen, vallen onze mondjes open van verbazing. “Dat is geen kartonnen doos, dat is een heel huis gemaakt uit karton!” Al gauw is er ‘de jongenstent’ en ‘de meisjestent’. De ene zelf beschilderd met onze favoriete voetbalkleuren, de andere met bloemetjes en hartjes.

Een auto vol met bubbels
Wat is het heerlijk om dingen te doen die we thuis normaal niet mogen. In het Restaurant Zonder Bestek genieten we met volle teugen van onze macaroni, die we met de handen in onze mond proberen te krijgen. Er is een tractor met een rijdend zwembad. Een rijdend zwembad!!! En zien we dat nu goed? Die auto daar, die rijdt vanzelf! Een minuut lang kijken we hoe een auto vol met bubbels en visjes voorbij rijdt, zonder dat er iemand aan het stuur zit. Magisch.

Het toppunt van geluk
Voor Sophie*, onze oudste, komt het hoogtepunt pas als de kleintjes al in bed liggen. De grootse fakkeltocht is hartverwarmend. Zoveel lichtjes, al die gezinnetjes samen. Al steekt het ook wel even: zo’n mooi moment samen met haar ouders, is iets wat zij al jaren niet meer mocht beleven.

Nadien scharen we ons allen rond de kampvuurtjes. Marshmellows roosteren, samen liedjes zingen, verbinden met mensen die we nog maar juist hebben leren kennen. Hier komt al het mooie van een heerlijke dag samen. En dan moet het mooiste nog komen. In de toren van het kasteel kunnen we naar de sterren gaan kijken met de sterrenwacht. “Een vallende ster!” roept Sophie uit na twee minuutjes turen. “Dat is nu toch het toppunt van geluk. Zoveel leuke dingen kunnen doen en dan nog dit.” We zouden het zelf zo mooi niet kunnen verzinnen...

*Om de identiteit van het meisje te beschermen gebruiken we een schuilnaam

WonderWeekend vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus in de Plantentuin van Meise. De helft van de winst gaat naar SOS Kinderdorpen. Voor tickets en info surf je naar www.wonderweekend.be.

Lees meer artikels over: Belgische SOS projecten

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen