Maak net als Maren voor één kind het verschil

Michael
Michael
23 mei 2017

Wereldwijd groeit 1 kind op 10, 220 miljoen kinderen, op zonder de liefdevolle zorg van een mama of papa. Cam Thinh, een jongen uit Vietnam, was één van hen. Nu groeit hij op in een liefdevolle SOS familie in één van onze kinderdorpen in Vietnam. En dat is mede dankzij Maren en haar mama, die sinds dit jaar Cam Thinh's trotse meters zijn.

Maren en haar mama zijn samen meter van Cam Thinh

"Maren kon niet wachten om de foto van haar nieuwe Vietnamese 'metebroer' Cam Thinh, mee naar school te nemen", vertelt de mama van Maren. "Volgens de juf van zedenleer had ze al uitgebreid verteld over onze 'gezinsuitbreiding' en nu wilde ze dus ook zo snel mogelijk laten zien welke vriend we in ons hart hebben mogen sluiten. Voor het slapengaan werpt ze hem elke avond een knipoog toe. Ze is apetrots."

Word jij ook meter of peter?

Met een maandelijkse bijdrage vanaf 30 euro geef jij een kind dat er alleen voor staat opnieuw een warme thuis in één van onze kinderdorpen. Je geeft een kind een veilige schuilplaats, de liefdevolle zorg van een familie en alle kansen om gezond groot te worden.

En je doet meer, want wat een kind leert, geeft een kind door. Je geeft een kind de kracht om de vicieuze cirkel van geweld en armoede te doorbreken, voor zichzelf én voor de volgende generatie.

Word nu meter of peter en maak voor één kind het verschil

Word meter/peter

Je volgt je petekind

Twee keer per jaar volg je via een brief en foto de evolutie van je petekind. Je mist geen enkele mijlpaal en ziet je petekind letterlijk groot worden. Zo krijgt je maandelijkse bijdrage echt een gezicht. Als je zin hebt, kan je zelfs een kaartje of cadeautje sturen. En ook een bezoek aan het kinderdorp van je petekind is mogelijk.

Steun je graag een kind in een bepaald land of continent? Liever een meisje of een jongen? Geef het mee in je aanvraag en we doen ons best om aan je wensen tegemoet te komen.

Je steunt concreet

70% van je maandelijkse bijdrage gaat rechtstreeks naar het kinderdorp van je petekind. Toegewijde SOS moeders en begeleiders zorgen dat je petekind niets tekort komt en naar school kan. 10% gaat naar andere projecten voor kwetsbare kinderen en families. De overige 20% zorgt voor een professionele service en een gezonde boekhouding.

Vanaf een totaal van 40 euro per jaar, is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar. Een bijdrage van b.v. 30 euro per maand kost je dus eigenlijk maar 16,5 euro.

Nog vragen?

  • Bekijk onze vraag-en-antwoord over peterschappen

  • Ontdek hier meer over onze kinderdorpen

  • Mail of bel ons via welcome [at] sos-kinderdorpen.be of op het nummer 02 538 57 38.

Lees meer artikels over: Peterschap

Ik word meter of peter

en geef vanaf 30 euro per maand een kind opnieuw een thuis en een toekomst.

Kies een bedrag
Geslacht kind
Leeftijd kind
Bij voorkeur in deze regio
Uw gegevens
Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen