Jouw feest voor een goed doel? Deel je geluk!

Michael
Michael
26 juli 2017

Vier je binnenkort een geboorte, huwelijk, verjaardag, lentefeest, communie, pensioen of jubileum? Deel je geluk! Mobiliseer je omgeving en steun samen een goed doel. Zo beleven jullie niet alleen een geweldig feest, maar help je ook kinderen in nood.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Als je gasten je graag een cadeautje geven voor je feest, vraag je om in de plaats een gift te doen voor het goede doel. Je kan hier je persoonlijke pagina aanmaken, zo kan je perfect zien hoeveel geld je inzamelt en wie jou allemaal een cadeautje geeft.

Je bent niet alleen

Je bent zeker niet de enige die liever een goed doel steunt dan een berg geschenken te krijgen. We kregen al heel veel positieve reacties van mensen die je voorgingen. Lees gerust even mee en bekijk meteen hoe hun eventpagina eruit ziet, zo zie je perfect hoe het werkt.

Zeven vrienden zetten verjaardagsfeest in het teken van SOS Kinderdorpen
Tijs Mauroo: "Als zeven vrienden samen een feest geven voor hun veertigste verjaardag kan er een ‘probleem’ rijzen: wat doen we met eventuele cadeaus? Als er bijvoorbeeld genodigden zijn die vier van de zeven feestvarkens kennen, moeten die dan vier cadeautjes meebrengen? Met die bedenking begonnen wij te zoeken naar een alternatief cadeau. Een goed doel leek ons allemaal een prima plan: anderen laten meegenieten van ons feest. We kozen SOS Kinderdorpen omdat het een project is dat vertrouwd aanvoelt: het is Belgisch én we zijn allemaal papa’s en mama’s, dus kinderen dichtbij en veraf helpen, daar tekenen we voor. Het feest was fantastisch, en nu we weten dat wij er ook kinderen gelukkig mee gemaakt hebben, is het eens zo waardevol. Van onze gasten kregen we niets dan lof. Hopelijk hebben we anderen op ideeën gebracht!" Ontdek hun persoonlijke pagina.

Geboorte Lenny
Ik ben 3 weken geleden geboren, en ik heb al een hoop knuffelberen en kleren. Mijn broertje Tim is zelfs een beetje jaloers met al die cadeautjes. Dus als jullie graag een cadeautje geven, dan kunnen jullie misschien iets geven aan kindjes die het meer nodig hebben dan ik :-)

Ontdek Lenny's persoonlijke pagina

Lentefeest voor SOS Kinderdorpen
Met een groep van 8 vriendjes en vriendinnetjes organiseren wij dit jaar een lentefeest. En omdat we het belangrijk vinden om te delen, willen we heel graag centjes inzamelen voor de kinderen van het SOS Kinderdorp in België. Daar hebben zo’n 35 kinderen een nieuwe thuis gekregen. Ze leven er in een huis, met een SOS mama die voor hen zorgt. Er is ook een sportterrein, maar dat is verouderd. Help jij mee? Met € 10 kan er al 1000 cm² gerenoveerd worden! In totaal moet er zo’n 4 miljoen cm² sportplezier gerenoveerd worden. Alvast bedankt voor jullie hulp. Op 24 april gaan we zelf naar het SOS Kinderdorp om er te spelen met de kinderen. We laten nadien zeker weten hoe het geweest is. Dikke dank u vanwege Flyn, Amber, Feeke, Mats, Stef, Janne, Ferre en Jens
Ontdek hun persoonlijke pagina

Noah viert zesde verjaardag en deelt zijn geluk
Noah wordt zes en deelt zijn geluk Noah had een mooie boodschap voor de vriendjes die hij uitnodigde voor zijn verjaardagsfeestje: “Als jullie het niet kunnen laten om een cadeautje te kopen, zou ik jullie willen vragen om, in plaats van mijn berg speelgoed nog wat groter te maken, SOS kinderdorpen België te steunen. Dit is een organisatie die kinderen steunt die het moeilijker hebben dan wij.”

Ontdek Noah's persoonlijke pagina

Maak je persoonlijke pagina aan

Deel je geluk

P.S.: Wil je je gasten graag om een gift vragen, maar hou je het liever anoniem? Dat kan ook! Neem contact op met ons op via welcome [at] sos-kinderdorpen.be of op het nummer 02/538.57.38. We helpen je met plezier verder.

Lees meer artikels over:

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Ontdek wat er leeft bij SOS Kinderdorpen via onze maandelijkse nieuwsbrief.