Drie jaar na de aardbeving in Nepal: wij blijven slachtoffers ondersteunen

Michael
Michael
27 maart 2018

Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving. 500.000 families verloren hun huis en stonden op straat. SOS Kinderdorpen is al sinds 1972 actief in het land en bood meteen hulp aan getroffen kinderen en families. Vandaag, drie jaar later, helpen we hen en andere families nog steeds om zelfredzaam te worden. Zodat hun kinderen ook in de toekomst niet alleen komen te staan.

Ruim 28.000 mensen geholpen
De voorbije drie jaar heeft SOS kinderdorpen ruim 28.000 slachtoffers van de aardbeving geholpen met directe noodhulp.

350 kinderen herenigd met familie
350 kinderen die hun ouders of familie verloren tijdens de aardbeving, konden we herenigen met een familielid. Onder hen ook de kleine Sujal. Velen onder hen ondersteunen we ook vandaag nog, zodat de kinderen gezond en met kansen op een mooie toekomst opgroeien.

53 kinderen kregen een warme thuis in één van onze kinderdorpen
53 kinderen die niemand meer hadden om voor hen te zorgen, konden we een nieuwe thuis bieden in één van onze tien kinderdorpen in het land. Het verlies van hun ouders kunnen we niet goedmaken, maar ze groeien nu wel op met de liefde en zorg van een SOS familie.

Twaalf scholen heropgebouwd
In mei dit jaar ronden we de heropbouw af van de laatste scholen. Zo hebben we de laatste drie jaar twaalf scholen opnieuw opgebouwd.

300 huizen gerenoveerd
Ook in mei dit ronden we de laatste werken af aan de woningen van families die hun huis verloren. Zo hielpen we 300 families bij het heropbouwen van hun huis.

25 SOS Kindvriendelijke ruimtes
Gedurende enkele maanden vingen 25 kindvriendelijke ruimtes dagelijks 2.000 kinderen op. Ze krijgen er voeding en medische zorg, zijn er beschermd tegen de gruwel van de realiteit in de buitenwereld en kunnen er naar hartenlust spelen en leren. Tegelijkertijd krijgen de ouders de kans om orde op zaken te stellen (huis herstellen, onderdak zoeken, bron van inkomen zoeken...).

Geef kinderen opnieuw een thuis en een toekomst vanaf 12 euro per maand

Steun maandelijks
Lees meer artikels over: noodhulp, Nepal

Steun maandelijks

en geef kinderen opnieuw een thuis en een toekomst vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen