De onvoorwaardelijke zorg van zijn SOS moeder gaf deze jongen opnieuw leven

Michael
Michael
28 juni 2018

Toen SOS moeder Jharna hem voor het eerst zag, was ze diep geschokt. Garvit* was ongeveer een jaar oud en werd gevonden in een sloppenwijk van Faridabad, India. Buiten bewustzijn, zwaar ondervoed en onderontwikkeld. Vandaag, vijf jaar later, is hij opgegroeid tot een gezonde, sterke jongen.
*Schuilnaam ter bescherming van de privacy van de jongen

Het leven van Garvit hing aan een zijden draadje. SOS moeder Jharna bezocht hem net nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis. “Hij was vel over been”, vertelt Jharna. “We vreesden dat hij de nacht niet zou overleven.”

Zorg en liefde

Jharna nam de jongen op in haar SOS familie in het SOS Kinderdorp in Faridabad. Zij gaf hem de naam Garvit, Hindi voor ‘iemand die trots brengt aan zijn familie’. “Want ik wist dat hij ons op een dag allemaal trots zou maken. En dat doet hij vandaag, gewoon door er te zijn.” De zorgen om Garvit waren erg intensief, zeker het eerste jaar. Hij moest regelmatig naar het ziekenhuis, had aangepaste voeding nodig en vroeg bijzonder veel aandacht. Jharna nam die zorg met heel haar hart op zich en ook de andere kinderen in haar SOS familie hielpen mee. “Ervoor zorgen dat Garvit terug gezond werd, was een missie van ons hele gezin.”

Eindelijk op kracht

Het heeft even geduurd, maar vandaag is Garvit eindelijk op kracht. Hij is nu zes jaar oud en je kan je niet meer voorstellen dat hij zo'n moeilijke start kende. Het is een energieke jongen, dol op cricket en voetbal, en ook op school doet hij het goed. Als we Garvit vragen wat zijn SOS moeder voor hem betekent, antwoordt hij: “Ze leert me veel en zorgt voor me. Ik vind het heerlijk als ze mijn lievelingsgerecht maakt: chili. ’s Avonds helpt ze me om in slaap te vallen. En als ik niet kan slapen, mag ik naast haar gaan liggen.”

Wereldwijd biedt SOS Kinderdorpen een warme thuis aan 79.000 kinderen die, net als Garvit, niemand meer hebben om voor hen te zorgen. Dat kunnen we alleen dankzij de steun van onze donateurs. Met een maandelijkse gift zorg jij er mee voor dat deze kinderen opgroeien met kansen op een mooie toekomst. Bedankt!

Help kinderen als Garvit
Lees meer artikels over: Onze kinderdorpen

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen