Europese domiciliëring

Met een Europese domiciliëring kan SOS Kinderdorpen voor u de betaling bij uw bank in orde maken. Zo hoeft u zelf niets meer te doen én behoudt u alle controle over uw bijdrage. Als u uw opdracht wilt wijzigen, volstaat het ons te contacteren.

Hiermee geeft u de toestemming aan (A) SOS Kinderdorpen om een opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening te debiteren en (B) uw bank om een bedrag van uw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van SOS Kinderdorpen. Een verzoek tot terugbetaling moet binnen 8 weken na de datum van debitering van de gift van uw rekening worden ingediend. U kunt bij uw bank informatie krijgen over de terugbetaling en over uw rechten met betrekking tot dit mandaat.

Vaak gestelde vragen over de Europese domiciliëring

Is mijn maandelijkse gift fiscaal aftrekbaar?

Ja. Van zodra je giften in één jaar meer dan 40 euro bedragen, kan je die inbrengen in je belastingen en trek je 45% van je gift terug. In de loop van de maand maart (van het jaar volgend op het jaar waarin je de gift deed) sturen we je automatisch een fiscaal attest toe via de post. Je maandelijkse gift van bijvoorbeeld 12 euro, kost je dus maandelijks maar 6,6 euro.

Waarom zijn maandelijkse giften zo belangrijk voor SOS Kinderdorpen

Maandelijkse giften bieden ons de zekerheid dat we de kinderen in onze projecten op lange termijn kunnen blijven ondersteunen. Zo kunnen we er op duurzame wijze voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien in een warme thuis. Doordat je steun automatisch wordt vernieuwd, vermijden we bovendien extra administratieve kosten.

Kan ik mijn maandelijkse overschrijving op elk moment stopzetten?

Ja. Je maandelijks gift opzeggen kan gratis en zonder voorwaarden. Stuur een mailtje naar welcome [at] sos-kinderdorpen.be met je naam en adres en we zetten je domiciliëring zo snel mogelijk stop. Telefoneren kan ook: 02 538 57 38.

Wat is het verschil tussen maandelijks steunen en SOS meter of peter worden?

Met je maandelijkse gift steun je onze projecten in België en in het buitenland. Ze bieden ons de zekerheid dat we de kinderen in onze projecten op lange termijn kunnen blijven ondersteunen. Zo kunnen we er op duurzame wijze voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien in een warme thuis.

Als SOS meter of peter steun je specifiek één kind in één van onze kinderdorpen. Dat kan je vanaf 30 euro per maand. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik mijn maandelijkse bijdrage aanpassen?

Dat kan zeker. Neem contact op via welcome [at] sos-kinderdorpen.be met je naam, voornaam, adres, bankrekeningnummer en het bedrag waarmee je onze projecten vanaf nu maandelijks wil steunen. Bellen kan ook via 02 538 57 38.

Wat gebeurt er als er geen geld staat op mijn rekening?

We krijgen van je bank een foutmelding en het bedrag wordt niet van je rekening afgehaald. We proberen wat later een tweede en derde keer en nemen contact op met jou als het toch niet lukt.

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen