• Home
  • Hoe ieder op eigen maat kan steunen, alleen of met het gezin

Hoe ieder op eigen maat kan steunen, alleen of met het gezin

Hoe lang kan ik steunen? Kan dit met het gezin? Kan ik communiceren met mijn petekind? Kan ik mijn voorkeuren doorgeven?

Hoe lang kan ik steunen?

Kinderen komen meestal bij ons toe als ze nog heel jong zijn. En ze blijven er tot ze op eigen benen kunnen staan. Als je ervoor kiest om maandelijks te steunen kan je dus jarenlang steunen.


Kan ik het hele gezin betrekken bij onze steun?

Heel veel mensen vinden het leuk om hun kinderen te betrekken bij de leefwereld van het kind of kinderdorp dat ze steunen. Zo krijgt het hele gezin een beeld van hoe kinderen elders in de wereld leven.

Ontdek onze cijfers in detail in ons jaarverslag


Kan ik vragen om een kind van een bepaalde regio, geslacht of leeftijd te steunen?

Ja. SOS Kinderdorpen is actief in 135 landen wereldwijd en in de meeste van die landen kan je een kind steunen. En in onze kinderdorpen wonen zowel jongens als meisjes van nul tot achttien jaar. Geef in je aanvraag je wensen mee over de regio, leeftijd en geslacht en we doen wat we kunnen om aan je wensen tegemoet te komen.


Hoe zit het dagelijkse leven in een Kinderdorp eruit?

Samen met een tiental andere kinderen (eventueel hun biologische broers en/of zussen) groeien de kinderen op in één van de familiehuizen in het kinderdorp, onder de hoede van een SOS moeder. Zij zorgt voor hen als een echte moeder: onvoorwaardelijk, met alle zorg en liefde. De kinderen volgen les in scholen uit de buurt of, als die er niet zijn, in scholen die we zelf bouwen. Ontdek hier meer over onze werking. 

 

Kan ik een kinderdorp bezoeken?

Dat kan zeker. Als je het kinderdorp waar je kind woont graag gaat bezoeken, laat het dan zeker minstens 6 weken op voorhand weten via welcome@sos-kinderdorpen of op het nummer 02 538 57 38. Zo zorgen we ervoor dat alles goed geregeld is.


Kan ik in contact komen met het kind dat ik steun?

Je doet al heel wat voor hem of haar, maar als je dat graag wilt, kan je bijvoorbeeld altijd een briefje schrijven. Dat doe je best in het Engels of in de officiële landstaal. Ook een postkaart voor hun verjaardag vinden de kinderen geweldig. We moedigen de kinderen aan om terug te schrijven, maar willen hen niet verplichten. Dat is hun keuze. Als je graag een cadeautje wil sturen, kies je best voor iets kleins dat ze kunnen delen met andere kinderen. Denk bijvoorbeeld aan stickers of kleurpotloden.  Maar denk er wel aan dat in veel landen de postbedeling niet altijd goed georganiseerd is. Pakjes gaan soms verloren, komen beschadigd aan of worden gestolen. Ook de douanekosten lopen soms hoog op.


Hoe vaak ontvang ik de nieuwsbrief als ik mij hiervoor inschrijf?

Je ontvangt één keer om de zes weken een nieuwsbrief met heel wat informatie vanuit onze projecten.





Geef kinderen die er alleen voor staan de kans om sterk op te groeien.

Word meter of peter