• Home
  • Geef kinderen in Kinshasa een warme thuis

Geef kinderen in Kinshasa een warme thuis

DR Congo telt ruim vier miljoen weeskinderen: velen leven vaak in ronduit slechte omstandigheden. Met een kinderdorp bieden we die kinderen kansen op een beter leven. Word Familiebouwer van dit kinderdorp en geef die kinderen opnieuw een familie.

Een liefdevolle thuis

In het kinderdorp groeien 150 kinderen op in vijftien familiehuizen. Aan het hoofd van elk huishouden staat een SOS moeder, die 24 op 24 voor zo’n tien kinderen zorgt. Zij runt het huishouden, helpt bij huiswerk, luistert, knuffelt, corrigeert waar nodig. Ze maakt er voor de kinderen een echte thuis van.

Gewoon terug kind zijn

Het verhaal van deze kinderen begint heel vaak met leed en verdriet. Sommigen groeiden hun eerste levensjaren op zonder de liefde van een vader of moeder. Sommigen waren getuige of slachtoffer van buitensporig geweld. Met de nodige aandacht, zorg en begeleiding helpen we hen die trauma’s overwinnen. Zodat ze eindelijk gewoon terug kind kunnen zijn.

Je weet wat je steunt

Met een maandelijkse steun vanaf 30 euro bouw jij mee aan dit kinderdorp. Twee keer per jaar volg je via brieven en foto's de evolutie in het dorp, zo weet je perfect waartoe je bijdraagt.  

Ga eens op bezoek

Wil je het kinderdorp graag eens in levende lijve zien? Dat is perfect mogelijk. Laat ons even weten dat je graag op bezoek wilt gaan en wij maken het voor je waar. 

196 meters en peters doen al mee.

Doel 2022: 1000 nieuwe meters en peters.

Nog vragen?

Check ons vraag-en-antwoord hier of bel/mail ons even via 02 538 57 38 of welcome@sos-kinderdorpen.be. Ook via onze facebookpagina kan je ons snel en makkelijk bereiken. 

Steun kinderen in ons kinderdorp in Kinshasa

Word meter of peter