• Home
  • Help kinderen in Haïti

Help kinderen in Haïti

In augustus werd Haïti zwaar getroffen door een aardbeving waarbij bijna 2.000 mensen om het leven kwamen. Een paar dagen daarna trok tropische storm Grace langs het eiland.

Ook voor de aardbeving waren de levensomstandigheden in Haïti al moeilijk, omdat het land nog niet hersteld was van eerdere rampen. Eén van de grootste problemen van Haïti is de armoede. Zo'n 60 procent van de bevolking verdient nog geen twee dollar per dag. Basisbehoeften als voeding of medische zorg zijn voor veel mensen niet vanzelfsprekend. 

En natuurlijk is er ook de coronapandemie. Het vaccineren kwam in Haïti zeer traag op gang. Pas in juli werden er, als één van de laatste landen ter wereld, de eerste vaccinatieprikken gezet om de bevolking te beschermen tegen het coronavirus. 

Kinderen in Haïti zitten mee in die moeilijke situatie. En velen onder hen hebben niemand meer om voor hen te zorgen. Vanuit SOS Kinderdorpen roepen we op om die kinderen niet alleen te laten. Jij kan mee helpen door meter of peter te worden van een kind of een heel kinderdorp

Word meter of peter vanaf 30€ per maand

Zorg jij er mee voor dat kinderen opgroeien in een sterke familie? Word meter of peter van een kind of een heel kinderdorp. Zo bouw je mee aan een veilige en warme plek voor kinderen in Haïti.

  • Jij zorgt dat kinderen in een warme en veilige thuis kunnen opgroeien.
  • Twee keer per jaar volg je via brieven en foto's de evolutie van het kind of dorp dat jij steunt.
  • We werken steeds aan een zo hecht mogelijk band met de biologische familie, als dit kan.

Nog vragen?

Check de vaak gestelde vragen rond meter of peter worden voor een heel kinderdorp of voor één kind. Je mag ons ook gerust bellen of e-mailen via +32 2 538 57 38 of welcome@sos-kinderdorpen.be. Ook via Facebook Messenger kan je ons snel en makkelijk bereiken.