Investeer mee in het creëren van hefbomen

Jouw steun is een investering in breed impact creëren voor een grote doelgroep van kinderen, door te helpen onze praktijkervaring om te zetten in beleidsveranderingen en impactvolle, implementeerbare zorgmodellen.

Hefboom advocacy : jouw steun is een investering in het crëeren van hefbomen voor de rechten van een grote doelgroep van kinderen.

Als organisatie hebben we jarenlange ervaring in het concreet werken met kinderen en jongeren, en dat heeft ons veel geleerd. Geleerd wat werkt en wat cruciaal is. Via advocacy willen we wat we in de praktijk hebben geleerd laten toepassen op een groter niveau. Door de overheid te overtuigen om extra te investeren, beleid aan te passen of nieuwe wetten in te voeren.

Het team van experten bij ons werken hier intensief op. Mensen met een missie, een overtuiging en een daadkracht.  En met resultaat. Zo werd onlangs een wet gestemd die broers en zussen het recht geeft samen te blijven bij een scheiding of plaatsing. Een werk dat we eerst jarenlang in de praktijk zelf hebben toegepast in onze projecten. Om dan vanuit die expertise en learnings dit om te zetten in een wetsvoorstel, en uiteindelijk nieuwe wet.

Maar daar stopt het niet. We hebben nog veel plannen. Jouw steun, en dus investering, geeft ons dan ook de ruimte, de tijd en de steun om nog meer hefbomen te creëren met een impact op een grote doelgroep van kinderen.

"Jouw steun, en dus investering, geeft ons de ruimte, de tijd en de steun om nog meer hefbomen te creëren met een impact op een grote doelgroep van kinderen."

Hoe kan je steunen?

Structureel steunen

We geloven hard in de kracht van lange termijn samenwerken.

Doe meteen een gift

Investeer mee in een thuis en toekomst voor  kinderen die er anders alleen voor staan.


Hefboom Innovatie : Jouw steun is een investering in nieuwe, relevante, kwalitatieve zorgmodellen voor de jeugdzorg

Onze maatschappij verandert snel, zo ook de opvang en zorg van kinderen en jongeren in de jeugdzorg. Als organisatie willen we blijven innoveren, met als doel de beste, efficiënste en meest adequate zorg te kunnen geven aan kinderen die dat nodig hebben.

En dat hebben we al succesvol gedaan, met het Simba-project. Een project dat gegroeid is van een opvangproject in 2009 in Liedekerke, tot een zorgmodel dat nu ingeschreven staat in het Vlaamse beleid. 

Impact creeëren is daarbij steeds een belangrijke maatstaf. En dat willen we verder zetten op een aantal nieuwe ideeën en concepten.

Jouw steun geeft ons de tijd, de ruimte en de middelen om dit kwalitatief uit te werken.

Hoe kan je steunen?

Structureel steunen

We geloven hard in de kracht van lange termijn samenwerken.

Doe meteen een gift

Investeer mee in een thuis en toekomst voor  kinderen die er anders alleen voor staan.