SOS Kus & Knuffel zones

De liefdevolle interactie tussen ouder en kind is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom wil SOS Kinderdorpen die interactie ook in het dagelijkse leven stimuleren. Daarvoor zijn er de SOS Kus & Knuffel zones: een kleine herinnering aan ouders om hun kinderen nog eens goed vast te pakken voor ze hen aan de goede zorgen van de leerkracht overlaten.

Het is voor de kinderen duidelijker en de ouders vinden het een leuke plek om hun kinderen uit te zwaaien.

Joeri Sterckx, GBS Tervuren

Zonder liefde kan een kind niet groeien

Zonder liefde kan een kind niet groeien, zeggen we bij SOS Kinderdorpen. Daarmee bedoelen we dat ieder kind de liefdevolle aandacht van een volwassene nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een sterk individu. Die liefdevolle aandacht ligt aan de basis van de projecten van SOS Kinderdorpen: kinderen die niemand meer hebben opvangen in een warme, liefdevolle thuis. Maar ook in het dagelijks leven in onze samenleving wil SOS Kinderdorpen die aandacht stimuleren.

De SOS Kus & Knuffel zone in basisscholen

Ouders kunnen hun liefde op 1001 manieren aan hun kinderen tonen. En het moment dat je je kinderen ophaalt of afzet op school is daar een mooi voorbeeld van. Daarom bedachten we de SOS Kus & Knuffel zone, waar ouders hun kinderen elke schooldag nog eens goed vast kunnen pakken voor ze hen aan de goede zorg van de leerkracht overlaten.

Die zone betekent ook voor de scholen zelf een toegevoegde waarde, want veel scholen hebben nood aan een afgebakende zone waar ouders afscheid nemen van hun kinderen. Ook kleuterscholen zijn vragende partij. Omdat we vinden dat de dagelijkse connectie tussen ouder en kleuterleiding op die leeftijd extra belangrijk is, adviseren we kleuterscholen de zone op de speelplaats te zetten, eerder dan aan de schoolpoort.

Al meer dan 60 scholen

In september 2016 installeerden we de eerste Kus & Knuffel zone in de school TripTrap (externe link) in Schepdaal. Sinsdien kwamen er nog ruim 60 zones bij. En er staan nog verschillende scholen op onze planning.

We werken hiervoor met een gespecialiseerde firma; zij zorgen voor een vlotte plaatsing met een mooi en langdurig resultaat. Als school kies je zelf waar de zone komt, en hoe groot ze zal zijn. Door de vele aanvragen konden we de kostprijs verlagen naar 56€ per vierkante meter (excl. BTW).

Doet jouw school mee?

Ben je als school geïnteresseerd ? Stuur dan snel een mailtje via welcome [at] sos-kinderdorpen.be of bel 02/639 09 76.

Steun maandelijks

en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen