Maandelijks steunen - vaak gestelde vragen

Is mijn maandelijkse gift fiscaal aftrekbaar?

Ja. Van zodra je giften in één jaar meer dan 40 euro bedragen, kan je die inbrengen in je belastingen en trek je 45% van je gift terug. In de loop van de maand maart (van het jaar volgend op het jaar waarin je de gift deed) sturen we je automatisch een fiscaal attest toe via de post. Je maandelijkse gift van bijvoorbeeld 12 euro, kost je dus maandelijks maar 6,6 euro.

Waarom zijn maandelijkse giften zo belangrijk voor SOS Kinderdorpen

Maandelijkse giften bieden ons de zekerheid dat we de kinderen in onze projecten op lange termijn kunnen blijven ondersteunen. Zo kunnen we er op duurzame wijze voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien in een warme thuis. Doordat je steun automatisch wordt vernieuwd, vermijden we bovendien extra administratieve kosten.

Hoe verloopt de betaling van mijn maandelijkse gift?

Je vult in het formulier op deze pagina je rekeningnummer in en wij doen de rest. We bieden de maandelijkse opdracht aan bij je bank en zij starten deze automatisch op. Afhankelijk van het moment waarop je inschrijft, gaat het bedrag maandelijks de derde of achttiende van je rekening. Je kan deze op elk moment stopzetten door ons (welcome [at] sos-kinderdorpen.be) of je bank te contacteren.

Wat is een domiciliëring?

Met een Europese domiciliëring kan SOS Kinderdorpen de betaling bij je bank in orde maken. Zo hoef je zelf niets meer te doen én behoud je alle controle over je bijdrage. Als je je opdracht wilt wijzigen, volstaat het ons te contacteren.

Hiermee geef je de toestemming aan (A) SOS Kinderdorpen om een opdracht te sturen naar je bank om een bedrag van je rekening te debiteren en (B) je bank om een bedrag van je rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van SOS Kinderdorpen. Een verzoek tot terugbetaling kan tot acht weken na de datum van debitering van de gift. Je kan bij je bank terecht voor de terugbetaling en over je rechten met betrekking tot dit mandaat.

Kan ik mijn maandelijkse overschrijving op elk moment stopzetten?

Ja. Je maandelijks gift opzeggen kan gratis en zonder voorwaarden. Stuur een mailtje naar welcome [at] sos-kinderdorpen.be met je naam en adres en we zetten je domiciliëring zo snel mogelijk stop. Telefoneren kan ook: 02 538 57 38.

Wat gebeurt er concreet met mijn maandelijkse gift?

Ongeveer 80% van je gift gaat rechtstreeks naar de projecten die SOS Kinderdorpen België in ons eigen land en in het buitenland ondersteunt. Een overzicht van die projecten, vind je hier. 20% is nodig om een financieel gezonde organisatie en professionele service te garanderen.

Weet je graag meer details? Doorblader dan zeker ons jaarverslag 2017.

Wat is het verschil tussen maandelijks steunen en SOS meter of peter worden?

Met je maandelijkse gift steun je onze projecten in België en in het buitenland. Ze bieden ons de zekerheid dat we de kinderen in onze projecten op lange termijn kunnen blijven ondersteunen. Zo kunnen we er op duurzame wijze voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien in een warme thuis.

Als SOS meter of peter steun je specifiek één kind in één van onze kinderdorpen. Dat kan je vanaf 30 euro per maand. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik mijn maandelijkse bijdrage aanpassen?

Dat kan zeker. Neem contact op via welcome [at] sos-kinderdorpen.be met je naam, voornaam, adres, bankrekeningnummer en het bedrag waarmee je onze projecten vanaf nu maandelijks wil steunen. Bellen kan ook via 02 538 57 38.

Wat gebeurt er als er geen geld staat op mijn rekening?

We krijgen van je bank een foutmelding en het bedrag wordt niet van je rekening afgehaald. We proberen wat later een tweede en derde keer en nemen contact op met jou als het toch niet lukt.

Ik steun maandelijks

en bied kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen