Maandelijks steunen - vaak gestelde vragen

Faq

Is mijn maandelijkste gift fiscaal aftrekbaar?

Ja. Van zodra je giften in één jaar meer dan 40 euro bedragen, kan je die inbrengen in je belastingen en trek je 45% van je gift terug. In de loop van de maand maart (van het jaar volgend op het jaar waarin je de gift deed) sturen we je automatisch een fiscaal attest toe via de post. Je maandelijkse gift van bijvoorbeeld 12 euro, kost je dus maandelijks maar 6,6 euro.

Waarom zijn maandelijkse giften zo belangrijk voor SOS Kinderdorpen?

Maandelijkse giften bieden ons de zekerheid dat we de kinderen in onze projecten op lange termijn kunnen blijven ondersteunen. Zo kunnen we er op duurzame wijze voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien in een warme thuis. Doordat je steun automatisch wordt vernieuwd, vermijden we bovendien extra administratieve kosten.

Hoe verloopt de betaling van je maandelijkse steun?

Als je in dit formulier jouw rekeningnummer invult, regelen wij de rest. We geven deze opdracht aan je bank door, hierop zorgen zij ervoor dat je gift automatisch maandelijks betaald wordt. Het bedrag wordt overgemaakt op de derde of achttiende dag van de maand, afhankelijk van het tijdstip dat je inschreef. Deze maandelijkse opdracht kan op ieder moment worden stopgezet door contact met ons op te nemen (welcome [at] sos-kinderdorpen.be) of via uw bank.

Wat is een domiciliëring?

Met een Europese domiciliëring kan SOS Kinderdorpen voor u de betaling bij uw bank in orde maken. Zo hoeft u zelf niets meer te doen én behoudt u alle controle over uw bijdrage. Als u uw opdracht wilt wijzigen, volstaat het ons te contacteren.
Hiermee geeft u de toestemming aan (A) SOS Kinderdorpen om een opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening te debiteren en (B) uw bank om een bedrag van uw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van SOS Kinderdorpen. Een verzoek tot terugbetaling moet binnen 8 weken na de datum van debitering van de gift van uw rekening worden ingediend. U kunt bij uw bank informatie krijgen over de terugbetaling en over uw rechten met betrekking tot dit mandaat.

Kan ik mijn maandelijkse overschrijving op elk moment stopzetten?

Ja. Je maandelijks gift opzeggen kan gratis en zonder voorwaarden. Stuur een mailtje naar welcome [at] sos-kinderdorpen.be met je naam en adres en we zetten je domiciliëring zo snel mogelijk stop. Telefoneren kan ook: 02 538 57 38.

Wat is het verschil tussen een maandelijkse gift en SOS meter of peter worden ?

Via jouw maandelijkse bijdrage kunnen we projecten in België en in het buitenland ondersteunen. Maandelijkse giften bieden ons de zekerheid dat we de kinderen in onze projecten op lange termijn kunnen blijven ondersteunen. Zo kunnen we er op duurzame wijze voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien in een warme thuis.

Als SOS meter of peter kies je ervoor om één kind te ondersteunen in één van onze kinderdorpen. Dit kan pas vanaf 30 euro per maand. Klik hier voor meer info.

Wat gebeurt er concreet met mijn maandelijkse bijdrage?

84% van uw gift gaat rechtstreeks naar onze projecten voor kinderen in België. Een overzicht van deze projecten vind je hier. De overige 16% investeren we in een professionele organisatie en in fondsenwerving, zodat uw gift extra steun genereert. Zo weet u zeker dat uw gift goed besteed is.

Wil je hier graag meer over weten? Bekijk ons impactrapport 2018.

Kan ik mijn maandelijkse bijdrage aanpassen?

Dat kan zeker. Neem contact op via welcome [at] sos-kinderdorpen.be met je naam, voornaam, adres, bankrekeningnummer en het bedrag waarmee je onze projecten vanaf nu maandelijks wil steunen. Bellen kan ook via 02 538 57 38.

Wat gebeurt er als er geen geld staat op mijn rekening?

We krijgen van je bank een foutmelding en het bedrag wordt niet van je rekening afgehaald. We proberen wat later een tweede en derde keer en nemen contact op met jou als het toch niet lukt.

Ik steun maandelijks

en bied kinderen die er alleen voor staan opnieuw een thuis en een toekomst

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen