SOS Kinderdorpen onderneemt actie voor zwaar getroffen Griekse families

17 juli 2015

Door de opeenvolgende crisissen en de overeengekomen besparingspolitiek, staan er de Grieken de komende jaren nog zware tijden te wachten. SOS Kinderdorpen is al 40 jaar actief in Griekenland en wil er nu extra hulp bieden aan de meest kwetsbare kinderen en families, met nieuwe familieversterkende programma’s, een voedselprogramma en extra steun aan alleenstaande moeders.

Kindarmoede stijgt van 23% naar 40,5%

De afgelopen jaren heeft de Griekse bevolking het zwaar te verduren gekregen. De kindarmoede steeg er sinds 2008 van 23% naar 40,5% en dat cijfer lijkt nog niet meteen te dalen. Daarom wordt de vraag naar hulp vanuit de bevolking alsmaar groter, nu ook bij de (vroegere) middenklasse. Daarom wil SOS Kinderdorpen helpen.

Al 40 jaar actief

SOS Kinderdorpen, dat al 40 jaar actief is in Griekenland, maakt zich dan ook op om extra hulp te bieden. De NGO leidt er nu al zeven familieversterkende programma’s, twee jongerenprojecten en vier kinderdorpen waar kinderen en families in nood worden opgevangen. Zo ontvangen al 4200 mensen rechtstreekse steun.

2000 extra families

Door de nieuwe besparingsmaatregelen zullen mogelijk nog meer kinderen in armoede terecht komen. Daarom wil SOS Kinderdorpen aan 2000 extra families steun bieden. Er komen twee familieversterkende programma’s bij, waar kinderen en hun families gesteund worden via psychologische steun en onderwijs, en waar in hun basisbehoeften wordt voorzien. De belangrijkste focus ligt daarbij op voedselvoorziening. Daarnaast zullen de meest kwetsbare families opgevangen worden in ‘SOS crisis huizen’, voor een periode van één week tot zes maanden. Alleenstaande moeders krijgen voedsel, materiële hulp en psychologische begeleiding.

Help Griekse kinderen en hun families door de crisis.

Doe een maandelijkse gift
Lees meer artikels over:

Help Griekse kinderen en hun families door de crisis.

Doe een maandelijkse gift

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen