Syrische nichtjes herenigd met hun familie

Max
25 september 2015

Sinds enkele maanden verbleven twee meisjes uit Syrië in het Simbahuis in Liedekerke. Dankzij de inspanningen van onze collega’s daar liep hun verhaal goed af!

Helemaal alleen

Sinds de start van de paasvakantie eind maart, verbleven er twee nichtjes van 8 en 10 jaar in het Simbahuis in Liedekerke. Toen waren ze net (helemaal alleen) gearriveerd in België en spraken ze geen woord Nederlands. Ze hadden enkel elkaar en geen enkele familie in de buurt.

Meteen mee

Na de vakantie konden de meisjes meteen met school starten. Daar maakten ze indruk, want vanaf dag één deden ze erg actief mee met de lessen, ook al begrepen ze er soms niets van. Daarnaast werd er ook logopedie en speltherapie met tolk opgestart, aangezien de meisjes toch heel wat te verwerken hadden na hun moeilijke toch naar België.

Eindelijk herenigd

Via Skype konden de meisjes contact houden met hun gezin in Syrië. Daarnaast stuurden ze brieven en foto’s door van hun activiteiten in België, waardoor de band met hun gezin erg hecht bleef. Eind juli werden de meisjes na lange tijd herenigd met hun familie. Op het afscheidsfeestje voor de meisjes gaven de begeleiders van het Simbahuis een fotoboek van de meisjes’ tijd daar. De dankbaarheid van de ouders was onbeschrijfelijk groot.

Help kinderen op de vlucht

Doe nu een gift
Lees meer artikels over: Belgische SOS projecten

Help kinderen op de vlucht

Doe nu een gift

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen