• Home
  • Onze directrice Hilde Boeykens vertelt over haar meterschap

Onze directrice Hilde Boeykens vertelt over haar meterschap

Wanneer Hilde Boeykens uit de startblokken schoot als directrice van SOS Kinderdorpen, besloot ze ook meteen om zelf SOS meter te worden. Dat is intussen zestien jaar geleden. Hilde lacht: “als moeder van twee meisjes, wilde ik graag meter worden van een jongen”. En deze jongen, die heet Naïm*. Hij vierde dit jaar zijn zeventiende verjaardag, en koestert prachtige dromen. Als piloot. Wil jij ook graag meter of peter worden en zo een kind opnieuw een warme thuis geven?

Je krijgt er iets moois voor terug

Als meter volgt Hilde de ontwikkeling van Naïm van dichtbij. Net zoals bij alle meters en peters, valt er twee keer per jaar een brief in de bus met nieuws over haar petekind, het kinderdorp waar hij opgroeit, en het land waar hij woont. “Je volgt de ontwikkeling van je mete- of petekind mee, en tegelijkertijd leer je over de verschillende projecten die SOS in de regio opzet voor kinderen in moeilijkheden”, vertelt Hilde.

Je leert meer over het land waar je een kind steunt, met zijn cultuur en tradities.

Hilde Boeykens, directrice SOS Kinderdorpen

Meer dan meter of peter van één kind

Met je meter- of peterschap, zorg je ervoor dat één kind in een warme thuis kan opgroeien. Toch stopt het daar niet bij. Ook het kinderdorp waar Naïm woont, zijn SOS broertjes en zusjes, en de projecten in de regio waar dringend hulp nodig is ontvangen de steun van Hilde. Waarom is dit juist?

We willen alle kinderen gelijke kansen geven. De ene ontvangt al wat vaker een cadeautje of brief dan de andere van zijn meter of peter. En dan stelt de SOS mama voor om dit te delen met de SOS broers en zussen – net zoals dit in andere gezinnen zou gebeuren.

Dit helpt het kind om sterk op te groeien. Investeringen in een school of medisch centrum bijvoorbeeld, leveren directe voordelen op voor het kind. Wanneer je de gemeenschap versterkt, zorg je dus ook voor een stabiele en veilige omgeving om in op te groeien.

Deze meisjes vieren feest in één van onze kinderdorpen in Marokko

Wil jij graag meter of peter worden van een kind?

Dat is fantastisch. Met een maandelijkse steun vanaf 30 euro bouw jij mee aan de familie van één kind. Zodat hij opgroeit in een SOS familie, kleinschalig en warm, met een SOS mama, papa of koppel die als een echte ouder voor hen zorgt. Dit in één van onze 559 kinderdorpen wereldwijd, waar we vandaag ruim 73.800 kinderen opvangen.

136 meters en peters doen al mee.

Doel 2023: 1000 nieuwe meters en peters.

Kom bij ons team van maandelijkse gevers en bouw mee aan sterke families. Want groot worden kan je niet alleen.

Ik word meter of peter