Op eigen benen

Wanneer jongvolwassenen het kinderdorp verlaten, moeten ze op eigen benen kunnen staan en hun toekomst zelf gaan vormgeven. Dat vraagt een gepaste begeleiding.

Zelf verantwoordelijkheid nemen

SOS geeft kwetsbare kinderen kansen om op te groeien tot sterke volwassenen. Dat begint al van kleins af aan: een liefdevolle familie, gezond leven, kwaliteitsvol onderwijs… Ook door kinderen te betrekken bij beslissingen over hun leven en hen beetje bij beetje meer controle te geven, bereiden we hen al vroeg voor op een zelfstandig leven.

Met de nodige begeleiding

Eens de kinderen het aankunnen, geven we hen de kans om in een jongerenhuis zelfstandig te leren leven. We begeleiden hen daarbij en leren hen omgaan met de uitdagingen in het leven. Zoals een budget beheren, een woning huren, verder studeren, werk vinden, administratie beheren… Dat doen we met een aanpak op maat voor elke jongere.

Vertrekken uit het kinderdorp

Na hun tijd in het kinderdorp kunnen de jongvolwassenen er nog steeds terecht. Vaak houden ze ook nog contact met hun SOS broers en zusjes. Want voor veel kinderen blijft de SOS familie een vaste basis in hun leven, waar ze altijd op terug kunnen vallen.

In de hele wereld

Wereldwijd zijn er 685 SOS Jongerenhuizen met plaats voor zo’n 21.000 jongeren. Je vindt ze in alle delen van de wereld. Net zoals onze scholen en medische centra staan die jongerenhuizen ook open voor andere kwetsbare kinderen uit de buurt kunnen.

Steun maandelijks

en help jongvolwassenen op weg naar een zelfstandig leven.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen