"Met 30 euro per maand kan je het lot van een kind veranderen"

SOS meter Yulia
SOS meter Yulia
8 januari 2018

Yulia is meter van Amelita*, die samen met haar broer opgroeit in één van onze kinderdorpen in de Filipijnen.

"Hoeveel geld geven we uit aan onbelangrijke dingen? Hoeveel paar schoenen staan er in onze kast? Hoe vaak gaan we uit eten? We hebben het hier geweldig goed, maar beseffen niet altijd dat het leven elders veel moeilijker is.

Met maar 30 euro per maand kan je het lot van een kind in nood veranderen. Dit is mijn petekindje Amelita die opgroeit in een SOS Kinderdorp in de Filipijnen. Amelita en haar broer verloren hun ouders toen ze nog heel jong waren. Met deze kleine bijdrage hoop ik dat zij kan uitgroeien tot een sterk persoon. Dat ze naar school kan gaan en op haar beurt de wereld een beetje beter kan maken."

Wat betekent dat, meter of peter zijn?

Met een maandelijkse bijdrage vanaf 30 euro geef jij een kind dat er alleen voor staat opnieuw een warme thuis in één van onze kinderdorpen. Met een SOS mama of papa die hem of haar de liefdevolle zorg biedt die ieder kind verdient. Omdat je aan een goed doel geeft, is dat voor 45% fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar.

Twee keer per jaar volg je via brieven en foto's de evolutie van je petekind. Je mist geen enkele mijlpaal en ziet je petekind letterlijk groot worden. Zo krijgt je maandelijkse bijdrage echt een gezicht.

Als je zin hebt, kan je zelfs een kaartje of cadeautje sturen. En ook een bezoek aan het kinderdorp van je petekind is mogelijk.

Geef een kind het mooiste geschenk: de liefdevolle zorg van een mama of papa

Word meter/peter

Nog vragen?

  • Bekijk onze vraag-en-antwoord over peterschappen

  • Ontdek hier meer over onze kinderdorpen

  • Mail of bel ons via welcome [at] sos-kinderdorpen.be of op het nummer 02 538 57 38 (9u-17u, maandag tot vrijdag). We beantwoorden je vragen met plezier.

*Schuilnaam ter bescherming van de privacy van het meisje

Lees meer artikels over: Peterschap

Ik word meter of peter

en geef vanaf dertig euro per maand een kind opnieuw een thuis en een toekomst.

Kies een bedrag
Geslacht kind
Leeftijd kind
Bij voorkeur in deze regio
Uw gegevens
Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen