De SOS projecten in Kinshasa

DR Congo telt ruim vijf miljoen weeskinderen die één of beide ouders verloren. Velen onder hen worden ingezet als kindsoldaten, gebruikt als goedkope arbeidskracht of gedwongen tot prostitutie. Heel vaak leven ze in ronduit slechte omstandigheden. Met een kinderdorp, school, familieversterkend programma en medisch centrum biedt SOS Kinderdorpen die kinderen kansen op een beter leven.

150 weeskinderen

groeien op in 15 SOS Familiehuizen

4 Gemeenschappen

worden intensief versterkt

297 kinderen

gaan dagelijks naar SOS School

3 500 medische diensten

per jaar in SOS Medisch Centrum

Wat doet SOS?

Een liefdevolle thuis
In het kinderdorp groeien 150 kinderen op in vijftien familiehuizen. Aan het hoofd van elk huishouden staat een SOS moeder, die 24 op 24 voor zo’n tien kinderen zorgt. Zij runt het huishouden, helpt bij huiswerk, luistert, knuffelt, corrigeert waar nodig. Ze maakt er voor de kinderen een echte thuis van.

Gewoon terug kind zijn
Het verhaal van deze kinderen begint heel vaak met leed en verdriet. Sommigen groeiden hun eerste levensjaren op zonder de liefde van een vader of moeder. Sommigen waren getuige of slachtoffer van buitensporig geweld. Met de nodige aandacht, zorg en begeleiding helpen we hen die trauma’s overwinnen. Zodat ze eindelijk gewoon terug kind kunnen zijn.

Onderwijs en medische zorg
De kinderen gaan elke dag naar school in de SOS School bij het kinderdorp. En als ze ziek zijn, kunnen ze naar de dokter in het SOS Medisch centrum. Ook veel kinderen en families uit de buurt maken gebruik van deze diensten. Zodat de meest kwetsbare families rond het kinderdorp toegang hebben tot onderwijs en medische zorg.

Kwetsbare families versterken
Naast het kinderdorp is SOS ook op een andere manier actief in Kinshasa. We helpen er kwetsbare families bij het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede en bij het opzetten van een kleine handel of het aanleren van een beroep. Ook hier stimuleren we families om hun krachten te bundelen in b.v. landbouwgroepen en spaarkassen, zodat er niemand achter blijft.

Maak voor één kind het verschil: word meter of peter en geef een kind opnieuw een thuis en een toekomst

Word meter/peter

Steun maandelijks

en geef kinderen opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen