Het kinderdorp in Hyderabad

Sommige families in Hyderabad zien internationale adoptie als de enige optie om hun kinderen een toekomst te bieden. Begin jaren 2000 werd een groot kinderhandelnetwerk voor adoptie opgerold. Tal van kinderen konden toen niet meer naar huis. In dit kinderdorp vinden 139 van die kinderen een nieuwe thuis.

Omdat veel kinderen nergens meer naartoe konden, vangt SOS hen op in een SOS familie
130 kinderen

groeien dagelijks op onder de hoede van hun SOS moeder

12 SOS moeders

zorgen telkens voor een tiental kinderen

37 jongeren

leven op semizelfstandige basis in het SOS Jongerenhuis

1 november 2003

is de dag dat de eerste kinderen toekwamen in het kinderdorp

Wat doet SOS?

Het begon met noodhulp
Toen het illegaal netwerk van internationale adoptie opgerold werd, startte SOS een noodhulpprogramma om de betrokken kinderen op te vangen. We probeerden de kinderen te herenigen met hun familie. Maar voor velen onder hen bleek dat niet mogelijk. Daarom bouwde SOS een kinderdorp voor 130 kinderen.

Een thuis bij een SOS moeder
Sinds 2003 groeien die kinderen op in één van de 12 familiehuizen van het kinderdorp. Een SOS moeder zorgt iedere dag voor hen, net als een echte moeder. Ze runt het huishouden, waakt over de gezondheid, luistert, knuffelt, corrigeert waar nodig. Ze maakt er voor de kinderen een echte thuis van.

Stilaan op eigen benen staan
Vanaf dat de jongeren daar klaar voor zijn, kunnen ze op semizelfstandige basis in een SOS jongerenhuis gaan wonen. Daar komen ze te weten wat het is om op eigen benen te staan. Ze leren er, onder begeleiding, voor zichzelf zorgen en zetten er hun eerste stappen richting volwassenheid. En ook na hun tijd in het kinderdorp kunnen ze nog terecht bij hun SOS moeder. Want familie heb je voor het leven.

Nieuwe generatie kinderen
Veel van de kinderen die in 2003 in het kinderdorp opgevangen werden, begonnen ondertussen hun volwassen leven of wonen in het jongerenhuis. Maar de nood aan opvang voor weeskinderen is in Hyderabad nog steeds enorm groot. Daarom blijft SOS opvang bieden aan kinderen die niemand meer hebben om voor hen te zorgen.

Maak voor één kind het verschil: word meter of peter en geef een kind opnieuw een thuis en een toekomst

Word meter/peter

Steun maandelijks

en geef kinderen opnieuw een thuis en een toekomst vanaf twaalf euro per maand.

Kies een bedrag
Geslacht kind
Leeftijd kind
Bij voorkeur in deze regio
Uw gegevens
Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen