SOS Technische school in Kigali

Een goede opleiding is het beste wapen tegen werkloosheid en armoede. Met de SOS Technische school in Kigali biedt SOS kwetsbare jongeren uit Kigali de kans om een specifiek beroep te leren, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhogen.

Dankzij gespecialiseerde opleidingen aangepast aan de lokale markt hebben jongeren goeie kansen op de arbeidsmarkt
42 procent van de jongeren in Rwanda

is werkloos of werkt ondanks opleiding in landbouw

300 leerlingen

ontvangen een professionele opleiding gericht op de arbeidsmarkt

4 specialisaties

boekhouding, elektriciteit, houtbewerking en informatica

9 SOS Scholen

in Rwanda

Wat doet SOS?

Eerst algemeen onderwijs, dan specialiseren
De SOS Technische school in Kigali is een secundaire school. De eerste drie jaar volgen de leerlingen een algemene opleiding. Nadien volgen er drie jaren van specialisatie: boekhouding, informatica, houtbewerking of elektriciteit.

Aangepast aan de lokale markt
Die opleidingen zijn aangepast aan de noden van de lokale markt. In de lessen elektriciteit herstellen ze een TV of halen ze een koelkast uiteen: toestellen die veel gebruikt worden in Kigali. De lessen boekhouding zijn op maat van Rwandese ondernemingen. Zo zijn we zeker dat de jongeren hun weg vinden op de arbeidsmarkt.

Open voor iedereen
De school onderwijst zo’n 300 leerlingen. Onder hen SOS kinderen uit de vier kinderdorpen in Rwanda, maar net zo goed andere (kwetsbare) jongeren uit Kigali en omstreken. De school staat open voor de hele gemeenschap.

Beurzen voor kwetsbare jongeren
In partnerschap met een lokale stichting (die kwetsbare jongeren identificeert en begeleidt) kunnen jongeren die het schoolgeld niet kunnen betalen een beurs krijgen. Zo kunnen ook jongeren uit (kans)arme gezinnen naar een goede school met perspectieven op een job. Voor kinderen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, is er bovendien een internaat.

Bedankt Deloitte
In 2010 gingen we een partnerschap aan met het consultancybureau Deloitte om 18 leerlingen te helpen die hun studies niet zelf konden betalen. Dit partnerschap loopt vandaag nog steeds verder.

In 2013 trok Deloitte medewerker Yves nog naar Kigali voor opleidingen boekhouding. Hij was blij verrast over het hoge niveau: “De vragen die de leerlingen en leerkrachten stelden, waren echt relevant en getuigden van een erg leergierige houding. Het is bovendien ongelooflijk hoe gemotiveerd de leerlingen zijn. Ze verlangen er echt naar zo goed mogelijk te presteren.”

Met een (maandelijkse) gift geef je een kwetsbare jongere de kans om een gespecialiseerd beroep te leren.

Doe nu een (maandelijkse) gift

Steun maandelijks

en geef vanaf 12 euro per maand jongeren de kans om een beroep te leren.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen