Marokko

Het kinderdorp in Agadir

Marokko heeft vandaag nog duizenden weeskinderen. In het kinderdorp vinden 112 kinderen een nieuwe thuis bij een SOS moeder.

112 kinderen

groeien dagelijks op onder de hoede van hun SOS moeder

10 SOS families

met telkens een achttal kinderen

3 van de 14 familiehuizen

werden gefinancierd door SOS België

2020: SOS Marokko

wil haar projecten volledig zelfstandig financieren

Wat doet SOS Kinderdorpen?

Een thuis bij een SOS moeder


112 kinderen die niemand meer hadden om voor hen te zorgen vinden een nieuwe thuis in het kinderdorp. Ze groeien er op onder de hoede van een SOS moeder, die als een echte moeder voor hen zorgt. Ze runt het huishouden, waakt over de gezondheid, luistert, knuffelt, corrigeert waar nodig. Ze maakt er voor de kinderen een echte thuis van.

Naar school in de buurt


Het kinderdorp ligt midden in een woonwijk in Agadir. De kinderen gaan dus gewoon naar scholen uit de buurt. En om de kinderen ook thuis zoveel mogelijk ontwikkelingskansen te bieden, is er in het kinderdorp ruimte om te sporten en te spelen en is er een speciale muziekruimte.

Lokaal mee ondersteund


In het kinderdorp zie je heel wat plaatjes van lokale partners die de bouw en werking van dit kinderdorp mee ondersteunen. Zo is dit project een mooi voorbeeld van hoe landen in ontwikkeling ook zelf voor de financiering van hun projecten kunnen instaan.

In België ondersteunen we die evolutie naar financiële zelfstandigheid heel concreet, zodat SOS Marokko tegen 2020 haar projecten volledig zelfstandig kan financieren.

Actief op zes locaties in Marokko


SOS Kinderdorpen is sinds de jaren ’80 actief in Marokko. In die tijd bouwde SOS activiteiten uit op vijf locaties: Agadir, Aït Ourir, Casablanca, El Jadida, en Imzouren. Zo ondersteunt SOS Kinderdorpen meer dan 2.300 kinderen in het land.

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Doe een gift