Zambia

Het kinderdorp in Chipata

Door de enorme armoede, HIV/AIDS en de slechte levensomstandigheden is één kind op zes in Zambia wees. In dit kinderdorp vinden 122 weeskinderen een nieuwe thuis.

122 kinderen

groeien op in één van de 23 familiehuizen

23 SOS moeders

zorgen telkens voor een tiental kinderen

74 kinderen

uit het kinderdorp en uit de gemeenschap gaan naar de SOS Kleuterschool in Chipata

11 317 kinderen en families in Zambia

worden ondersteund door SOS op 4 locaties

Wat doet SOS Kinderdorpen?

Een warm gezin


Het kinderdorp in Chipata werd geopend in oktober 2012. 122 groeien er op binnen de warmte en geborgenheid van een (h)echt gezin. Een gezin waar duurzame, respectvolle relaties de basis vormen van het samenleven. Aan het hoofd van elke familie staat een SOS moeder. Zij runt het huishouden, helpt bij huiswerk, luistert, knuffelt, corrigeert waar nodig.

Opnieuw gewoon een kind zijn


Na de gevaren van de straat en het ‘vechten om te overleven’ kunnen de kinderen hier opnieuw gewoon een kind zijn. Ze groeien zij aan zij met hun SOS broers en zussen op, volgen les in de SOS School naast het kinderdorp en kunnen naar hartenlust sporten en spelen op het speelveld.

Tot ze op eigen benen kunnen staan


Kinderen komen meestal in het kinderdorp als ze nog heel jong zijn. En ze blijven er tot ze op eigen benen staan. Al van jongs af aan bereiden we de kinderen voor op hun onafhankelijkheid. Zodat ze sterk staan de dag dat ze het kinderdorp verlaten. Zo vinden de kinderen in het kinderdorp niet alleen een familie en een thuis, maar ook een toekomst.

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Doe een gift