Wij organiseren wereldwijd
19 projecten, waarvan 7 in België


Limpoba: sterke gemeenschappen voor sterke kinderen

Democratische Republiek Congo

Heel wat families in Kimbanseke, de meest bevolkte wijk van Kinshasa, leven in moeilijke omstandigheden. En dat maakt dat ouders hun kinderen niet altijd de warme zorg kunnen bieden die ze nodig hebben of hun basisrechten kunnen veiligstellen. Daarom steunen we deze families en hun gemeenschappen: we bekijken samen hoe we hun oudervaardigheden kunnen versterken, en gaan op zoek naar een duurzame inkomensbron waar de families van kunnen leven.

Bekijk het project

Families opnieuw sterker maken na de ramp in Beiroet

Libanon

Op 4 augustus 2020 vond er een enorme explosie plaats in Beiroet met desastreuze gevolgen. Families verloren hun woonplaats, al hun bezittingen, hun bron van inkomsten,... Een traumatische ervaring die hen confronteert met extreme sociale en economische moeilijkheden. Kinderen verloren hun ouders en bleven ontredderd achter. Bij SOS Kinderdorpen bouwen wij al meer dan 50 jaar aan sterke families in Libanon. En ook in deze moeilijke tijden staan we voor hen klaar.

Bekijk het project

Kindvriendelijke ruimte voor jonge kinderen op de vlucht in Griekenland

Griekenland

In Ioannina (Griekenland) verblijven zo'n 2.500 mensen op de vlucht. Onder hen bevinden zich vele gezinnen met jonge kinderen. Voor deze gezinnen is er een tekort aan basisvoorzieningen zoals voedsel, drinkbaar water, medische hulp,... Bovendien hebben de kinderen geen toegang tot onderwijs, psychologische hulp of ondersteuning om hun weg te vinden in de Griekse gemeenschap. Door een kindvriendelijke ruimte op te richten in het centrum van Ioannina wil SOS Kinderdorpen tegemoetkomen aan de noden van deze jonge kinderen en hun families.

Bekijk het project

Word meter of peter en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een familie

Word meter of peter