Ronny Mosuse

Ronny Mosuse was de allereerste ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Al sinds 2005 vertelt hij samen met ons het verhaal van SOS.

Mooie woorden

Hij trok toen naar het SOS Kinderdorp Kitwe in Zambia en was ontroerd door wat hij zag. Ronny groeide zelf op in de jeugdzorg, en sprak in Zambia deze mooie woorden:

"SOS Kinderdorpen geeft aan kwetsbare kinderen waar ik heel mijn kindertijd naar heb verlangd: een moeder, die er is als je iets fout hebt gedaan, die je troost als je bedroefd bent, die je in haar armen neemt als je bescherming nodig hebt…"

SOS Kinderdorpen is de perfecte combinatie van professionele omkadering en de warmte van een gewoon gezin

Ronny Mosuse

Steeds in de weer voor SOS

Vanaf toen is hij heel actief geweest: op diverse manifestaties heeft hij het woord genomen voor kwetsbare kinderen, hun rechten verdedigd, de mensen op hun plichten gewezen. Teveel om hier op te noemen. Ronny stelde door de jaren heen ook vaak zijn creativiteit ten dienste voor SOS. Bijvoorbeeld toen hij in 2011 naar Togo trok om er de werking van SOS in beeld te brengen en samen met Marie deze prachtige song opnam (zie video).

Al tien jaar samen sterk

Ondertussen vertegenwoordigt Ronny SOS al tien jaar. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn jarenlange engagement. In 2014 legde hij zich als fervent loper vooral toe op sportevenementen als de 20km van Brussel en de 10 Miles van Antwerpen.

Steun maandelijks

en geef vanaf twaalf euro per maand kinderen een thuis, net als Ronny Mosuse.

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen