Vacature: Simba-ouder zijn in een Simbahuis

An Dewinter, directrice Simbahuis
An Dewinter, directrice Simbahuis
12 september 2018

De jeugdzorgsector in Vlaanderen is het erover eens dat er nood is aan alternatieve opvang die beter inspeelt op de specifieke noden van de allerjongste kinderen. SOS Kinderdorpen krijgt het vertrouwen van de Vlaamse Overheid om een pilootproject op te starten dat daarop inspeelt. Daarvoor zijn we op zoek naar Simba-ouders.

De eerste duizend dagen van kinderen zijn cruciaal voor hun verdere ontwikkeling. Krijgen kinderen in die periode niet de liefdevolle zorg en aandacht die ze nodig hebben, dan kan dat gevolgen hebben voor de rest van hun leven. Voor de ontwikkeling van de hersenen, voor de emotionele stabiliteit, voor de weerbaarheid van lichaam en geest.

Net daarom is het belangrijk om snel en goed in te grijpen wanneer kinderen thuis emotioneel en/of fysiek niet veilig zijn. Om het aanbod van de huidige jeugdhulp in Vlaanderen beter af te stemmen op de behoeften van deze jonge kinderen, starten we, met de steun van Agentschap Jongerenwelzijn, het innovatief project Simbahuizen in Liedekerke: een nieuw type opvang en begeleiding in Vlaanderen.

Twee vaste ouderfiguren, Simba-ouders, bieden er tijdelijk een warme thuis aan twee tot maximaal vier kinderen (0 tot 3 jaar, met eventueel een oudere broer of zus tot maximaal 6 jaar). Eén van die Simba-ouders werkt voor SOS Kinderdorpen, de ander stapt actief mee in het verhaal.

Samen met een pedagogisch team gaan zij ook aan de slag met de oorspronkelijke ouders, op zoek naar positieve verandering binnen het gezin. Zodat de kinderen snel terug naar een veilige thuis kunnen.

Ontdek alle details in de vacature hieronder.

Kom naar onze info-avond

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie naar An.Dewinter [at] sos-kinderdorpen.be.

Weet je graag meer? Neem alvast onze brochure voor Simba-ouders eens door.

Bedankt en tot gauw!

Lees meer artikels over: Belgische SOS projecten

Ik help kinderen aan een warme thuis

met een gift vanaf 12 euro per maand

Kies een bedrag
Ik steun
Uw gegevens

Meer info over Europese domiciliëring? Klik hier

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen