• Home
  • SOS Kinderdorpen in de klas?

SOS Kinderdorpen in de klas?

Kinderen van vandaag staan met beide voeten in de wereld. Ze weten wie Trump is, wandelen mee in de klimaatmars... Ze zijn geëngageerd. Soms zien ze, zeker in stedelijke context, dat andere kinderen het moeilijker hebben dan zij. Daar stellen ze zich vaak vragen bij.

Werk jij in de klas al rond actief burgerschap?


Fijn, dan doen wij graag mee!

Vanaf ongeveer 8 jaar begrijpen kinderen wat warmte en liefde met hen doet, of hoeveel pijn het kan doen als je daarvan uitgesloten wordt. Het besef groeit dat niet al hun leeftijdsgenootjes het even goed hebben als zij. Dit triggert heel wat vragen bij kinderen, vragen die meestal niet  eenvoudig te beantwoorden zijn. Kinderen kunnen dan gebeten zijn door dit onrecht en willen hier iets aan doen. 


Hoe kunnen wij ondersteunen?

  1. Onze educatieve workshops met interactieve werkvormen illustreren op een begrijpelijke manier aan kinderen en jongeren wat het betekent om zonder familie op te groeien.
  2. Heb je een fantastisch idee hoe je met jouw klas de handen uit de mouwen kan steken? Ook daar staan we klaar om te ondersteunen waar nodig.

Welke workshop voor jouw klas?


THE PRIVILEGE GAME – lager onderwijs

Aan de hand van dit spel wordt snel duidelijk dat familie, context en privileges een grote impact hebben op jouw succes en geluk in het leven. Dit spel maakt kinderen bewust van wat er allemaal kan spelen en stelt clichés rond welvaart in vraag.


ROHINGYA REPORT ROOM – secundair onderwijs

Met dit digitale escape spel (gebaseerd op principes van escape rooms) ontdekken jongeren hoe de Rohingya crisis escaleerde en de moeilijke situaties die deze vluchtelingen doorstaan.


Doe je mee?

Neem dan contact op met onze collega, Véronique, via mail (veronique@sos-kinderdorpen.be) of  telefoon (+32 2 538 57 38). Zij bezorgt je alle nodige info.


Zet jouw eigen actie op poten

We helpen je met veel plezier! Klik hier voor meer info, of maak meteen je eigen sponsorpagina aan.