• Home
  • SOS meter in actie: Eva en haar dochter geven samen een familie aan Dorisse

SOS meter in actie: Eva en haar dochter geven samen een familie aan Dorisse

Terwijl haar dochtertje vrolijk speelgoed uitkoos, keek Eva naar een documentaire die haar stil deed staan. Lou heeft alles wat ze nodig heeft, maar dit is helaas niet voor alle kinderen zo. Eva en Lou besloten om hier wat aan te doen en om SOS meters te worden. Nu steunen ze de vierjarige Dorisse uit Burkina Faso.

Elk kind een familie

Overal ter wereld groeien er kinderen op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Iedere dag dat een kind voor zichzelf moet zorgen, laat littekens achter: mentaal, psychisch en fysiek. Eva en Lou bouwen mee aan een familie voor Dorisse en geven haar zo nieuwe kansen en toekomstplannen.

In 559 kinderdorpen verspreid over de hele wereld vangen we vandaag ruim 73.800 kinderen op.  Eva en Lou zorgen mee voor eentje onder hen. Elk van hen groeit er op in een SOS familie, kleinschalig en warm, met een SOS mama, papa of koppel die als een echte ouder voor hen zorgt.  

"Je geeft een kind een toekomst en tovert opnieuw een glimlach op zijn of haar gezicht. Door de school waar Dorisse nu zit, kunnen haar dromen ook werkelijkheid worden."

Eva en Lou, SOS meters

Brieven van Dorisse

Met een maandelijkse steun vanaf 30 euro bouwen Eva en Lou mee aan de familie van Dorisse, een vierjarige kleuter uit Burkina Faso. Twee keer per jaar volgen ze via brieven en foto's haar evolutie. Dan ziet haar dochtertje Lou hoe Dorisse, één jaar ouder dan haar, samen met haar tweelingzus Dorianne opgroeit bij haar SOS mama. "Ik geef als meter elke maand een bedrag, maar ik krijg er zoveel meer van terug", vertelt Eva.

Op bezoek in het kinderdorp

Eva en Lou hopen om binnenkort op bezoek te gaan bij Dorisse in Burkina Faso. Dan kunnen ze haar een dikke knuffel geven, kan Lou samen spelen met Dorisse en haar zusje, en kunnen ze in levende lijve haar familie ontmoeten.

En zo'n bezoek aan het kinderdorp en de familie die je steunt is natuurlijk het recht van elke meter of peter.

Lees Eva's volledige verhaal hier.

136 meters en peters doen al mee.

Doel 2023: 1000 nieuwe meters en peters.

Geef kinderen die er alleen voor staan de kans om sterk op te groeien.

Word meter of peter