• Home
  • "SOS meter worden sprak me meteen aan"

"SOS meter worden sprak me meteen aan"

01/10/2021 - Al vijf jaar is Kel trotse SOS meter van Sam*. Het is als meter zijn van een kind van vrienden of familie, zo beschrijft ze het. Met als enige verschil: het aantal kilometers dat tussen hen ligt.

"Ik heb het goed"

“Ik kom uit een warm nest, met ouders die voor me klaarstaan”,  vertelt Kel. “Ze hebben hard gewerkt om mijn zus en mij een mooie en zorgeloze toekomst te bezorgen. Ik besef dat ik het echt goed heb.” Met haar maandelijkse bijdrage hoopt ze deze warmte en liefde door te geven. Daarom viel haar keuze op SOS Kinderdorpen: “zij geloven dat ieder kind een warme thuis nodig heeft om op te groeien tot een sterke volwassene.”


Meter in spe

In 2016 besloot Kel om SOS meter te worden. Het sprak haar meteen aan: je volgt via brieven en foto’s je mete- of petekind, ziet hem of haar groot worden, wetende dat je hierbij helpt. Voor haar telde het om een kindje aan een warme thuis te helpen, waar ter wereld ook. Zo werd ze meter van de driejarige Sam uit Liberië. En kijk! “Ze verjaart tesamen met mijn bompa” lacht Kel. “Als we zijn verjaardag vieren, denk ik ook altijd aan haar”.

Van peuter naar grote meid

Sam is geen peutertje meer en gaat ondertussen naar school. Kel ziet haar opgroeien in de brieven die ze twee keer per jaar krijgt. Daarin maakt ze op dat Sam een vrolijk, sociaal en lief meisje is, en dat knuffelen met haar SOS mama een tophobby is. Ze leest er hoe het met haar gaat: op school, wie haar vriendjes zijn, wat haar vrolijk maakt,... “Het is echt een dotje, mijn hart smelt telkens wanneer ik naar foto’s kijk!”

Kinderen, onze toekomst

We hebben er allemaal baat bij om in kinderen, onze volwassenen van morgen, te investeren. Want wat een kind leert, geeft een kind door. Kel draagt hier dan ook graag aan bij. Ze geeft Sam dat duwtje in de rug, dat haar kans op een mooie toekomst vergroot. En daarvoor maandelijks doneren, vindt ze dan ook een goede besteding.

Haar meterschap opzeggen? Daar denkt ze niet aan: “als een vriend, zus of broer, je de eer geeft om meter te worden van hun baby, stop je je meterschap na verloop van tijd toch ook niet?”*Om de privacy van de kinderen te beschermen, zijn de namen die we gebruiken fictief.

Geef kinderen die er alleen voor staan de kans om sterk op te groeien.

Word meter of peter