Sponsor een SOS project in België

27 000 kinderen in Vlaanderen

hebben nood aan opvang en/of begeleiding

20 € per maand

geef steun aan 100 kinderen in een moeilijke leefsituatie

45 % van je gift

trek je terug via je belastingsaangifte

Ook in België zijn er kinderen die niet kunnen opgroeien in een warm gezin. Zij verloren hun ouders of werden door de jeugdrechter onder onze hoede geplaatst. Of ze wonen wel nog bij hun ouders, maar de situatie is er even erg moeilijk.

Om die kwetsbare kinderen (en hun families) te helpen biedt SOS met drie projecten in Vlaanderen, Wallonië en Brussel opvang en begeleiding aan zo’n 100 kinderen en jongeren. Die projecten zijn slechts voor een deel gesubsidieerd. Daarom is SOS op zoek naar sponsors die onze werking in België met een duurzame bijdrage van 20 euro per maand mee mogelijk maken.

Als sponsor van een SOS project in België geef je kinderen van bij ons opnieuw een warme thuis.

Veelgestelde vragen?

Wat doet SOS in Vlaanderen?

In Liedekerke (Vlaams-Brabant) opende SOS in 2009 het Simbahuis, dat tijdelijke opvang biedt aan kinderen in een moeilijke leefsituatie. De kinderen kunnen er op adem komen en worden samen met hun ouders begeleid. De bedoeling is dat de kinderen zo snel mogelijk weer naar een veilige thuis terug kunnen. Meer weten?

Wat doet SOS in Wallonië?

In het SOS Kinderdorp Chantevent (Marche-en-Famenne) vangt SOS al sinds 1970 kinderen op. Kinderen in een moeilijke leefsituatie kunnen hier onder de vleugels van een SOS moeder en een team van begeleiders opgroeien in één van de acht familiehuizen. Meer weten?

Wat doet SOS in Brussel?

Samen met voetbalclub BX Brussels ondersteunt SOS kinderen die omwille van de financiële of sociale situatie van hun gezin dreigen af te haken. Én we bieden die gezinnen een gepaste begeleiding, zodat er ook een structurele oplossing komt. Meer weten?

Word sponsor

en geef voor 20 euro per maand een kind uit België opnieuw een warme thuis

Jouw rekeningnummer
Maandelijkse betaling via domiciliëring: Meer info
Opmerkingen