• Home
  • Vacature: Kapitein van de gezinshuizen in Vlaams-Brabant & leefgroepbegeleider

Vacature: Kapitein van de gezinshuizen in Vlaams-Brabant & leefgroepbegeleider

Gezinshuizen zijn een nieuw type opvang in de Vlaamse jeugdhulp. Kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, wil SOS Kinderdorpen toch ‘zo thuis mogelijk’ opvangen. Professionele gezinshuisouders zorgen er beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, gewoon bij hem of haar thuis. En jij gaat dit realiseren.

© Gerhard Berger

© Gerhard Berger


Hier gaat jouw hart sneller voor staan, we horen het tot hier


Met één been (50%) bouw je samen met fijne collega’s aan dit uniek project. Jij zorgt ervoor dat de gezinshuizen, bestemd voor niet begeleide buitenlandse minderjarigen, op poten komen te staan in Vlaams-Brabant. Denk maar aan netwerken, financiën, logistiek… Na de opstart, stuur je contextbegeleiders aan, scout je gezinshuiszorgers, bouw je een professioneel netwerk op rond de gezinshuizen en volg je dossiers van kinderen op! There will never ever be a dull moment, terwijl jij als een lichtend voorbeeld bakens verzet in het landschap.
Met het andere been (50%) sta je in de praktijk om de voeling met het veld niet te verliezen, dit doe je bij Hejmo, een prachtige leefgroep waar tien jongeren uit verschillende landen wonen. Ze hebben al veel geleefd, maar zijn nog jong en ze hebben mensen nodig die hen helpen de weg te vinden in dit nieuwe land.


Dit klinkt in jouw oren als vrolijke, warme en uptempo muziek! Feels like dancing!


Voel en zie jij net als ons deze unieke kans om unieke plekken voor kinderen en jongeren te creëren waar ze écht thuis mogen zijn? Omringd door de beste zorgen en begeleiders die er ‘echt zijn’ voor hen? Voel jij de goesting en de panache om samen met ons dit innovatieve project uit de grond te stampen? Aarzel niet om de mouwen op te stropen, je stoute schoenen aan te trekken en samen met ons te onderzoeken hoe we dit best aanpakken. En om er mee voor te zorgen dat we snel en effectief met dit prachtig project van start kunnen gaan. 


Alles in jou schreeuwt nu: maar natuurlijk! Wanneer begin ik?!?


Wacht. Kijk even in de spiegel. Ben je die hands-on initiatiefnemer tot trajectoverleg, met sterke voeling voor de jeugdzorg? Goed zo. Zoom verder in en ontdek je managementskwaliteiten. Zet nu een stap achteruit. Zie je ook diegene die jaarplannen en evaluaties opstelt en rapporteert  aan het Agentschap Opgroeien (die trouwens heel erg in dit project geloven als basis voor de toekomst)?


Gaf je jezelf een vette knipoog? Aha!


Even recapituleren dus: Jij ben die dynamische en toegewijde persoon voor de dubbele functie van gezinshuiscoördinator en leefgroepbegeleider. Jij gaat mee bouwen aan de toekomst van de gezinshuizen in Vlaanderen. Je hebt maturiteit, je bent veerkrachtig en beschikt over leiderschapsvaardigheden, je communiceert verbindend en je bent klaar om praktische, positieve resultaten binnen een gezinshuisomgeving te fiksen. 


Check check double and triple check. Waar blijft je motivatiebrief?


Stuur je CV en motivatiebrief job@sos-kinderdorpen.be. En schrijf als onderwerp ‘Coordinator Gezinshuizen & Begeleider’.