• Home
  • Vacatures in Hejmo Plus in Herent

Vacatures in Hejmo Plus in Herent

Hejmo Plus startte begin 2022. Het is een Kleine Wooneenheid (KWE) in Herent voor 5 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen tussen 16 en 18 jaar, waar we hen begeleiden zodat ze later de stap naar zelfstandig wonen kunnen zetten. De jongeren zijn erkend vluchteling of hebben een subsidiaire bescherming. Recent besliste SOS Kinderdorpen om uit te breiden. Zo komen er 8 extra plaatsen vrij op twee nieuwe sites in het Leuvense. Ook jongeren die een aanvraag indienden voor internationale bescherming kunnen vanaf nu ook aangemeld worden.

De jongeren worden door 2 trajectbegeleiders zowel op groepsniveau als individueel begeleid. De groepsbegeleiding bestaat uit een tweewekelijks kookmoment met aansluitend een vergadering met heel de groep, een maandelijkse activiteit, gezamenlijk poetsmoment,… De individuele begeleiding houdt in dat je minstens twee jongeren op individueel niveau begeleid. Je gaat samen met de jongere na wat zijn doelen, sterktes, zwaktes,… zijn. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een groeiplan.

Wie zoeken we? 

  1. Ervaren begeleider (minimum twee jaar ervaring, idealiter drie, vier, vijf of meer)
  2. Iemand die zelfstandig kan werken en ondernemend is. Stressbestendig. 
  3. Je werkt voornamelijk tijdens de kantooruren en enkele avonden per maand (samen af te spreken). Daarnaast hebben we een telefonisch permanentiesysteem waarbij we om beurten bereikbaar zijn voor onze jongeren buiten de kantooruren.

Wat vragen we?

  • Idealiter heb je (of ben je in opleiding tot) een bachelordiploma orthopedagogie, sociaal werk of iets gelijkaardigs. Een gelijkwaardige ervaring is net zo goed. 
  • Ervaring als begeleider in de sociale sector is een pluspunt, zeker in het werken met jonge vluchtelingen.

Begeleiders met een migratie-achtergrond worden aangemoedigd om te solliciteren

Wat bieden we?

  • Een team in een familiaal kader.
  • Een flexibel uurrooster met dagshiften tot (gemiddeld) 18 u en (gemiddeld) één avondshift per week.
  • Voltijds contract van bepaalde duur, volgens barema’s van paritair comité 319.01.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten! 

Stuur je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be. En schrijf als onderwerp ‘Trajectbegeleider voor de jongeren van Hejmo Plus’.